De Muur komt terug

De Muur van Geraardsbergen zat plots niet meer in de ronde van Vlaanderen, een drama voor veel wielerfans. Maar de legendarische helling wordt opgevist door tal van wielerwedstrijden en krijgt opnieuw internationale uitstraling als scherprechter in de Eneco Tour.

 

 

Stadsprijs Geraardsbergen krijgt finale over de Muur op woensdag 29 augustus 2012

De 95ste Stadsprijs Geraardsbergen – de oudste kermiskoers voor profs van 't land – wordt een editie om naar uit te kijken.

Dit jaar zijn er een paar nieuwigheden: de beklimming in elke ronde van de Watermolenstraat in Zarlardinge en de beklimming van de Muur/Kapelmuur in de laatste ronde.

Het Sportverbond, organisator van de Stadsprijs, is ervan overtuigd dat het inschakelen van de legendarische Muur de wedstrijd meer prestige en uitstraling zal geven. Wie op woensdag 29 augustus wint schrijft hoe dan ook een beetje geschiedenis, want het is voor het eerst in de lange geschiedenis van de Stadsprijs dat de Muur in het parcours wordt opgenomen.

De beroemde kasseihelling wordt aangedaan in de laatste ronde. Na de passage op de Markt slaan de renners links op naar de Vesten, de Muur en de Kapelmuur. Via de Zonnebloemstraat en de Edingseweg gaat het opnieuw naar de Guilleminlaan, waar het peloton aansluit op het gewone parcours.

De Muur kan dus weer helemaal zijn favoriete rol van scherprechter spelen!

 

Alle info op www.stadsprijsgeraardsbergen.be