Activiteiten in de kijker

Gepubliceerd op vrijdag 11 februari 2022 10.27 u.
We zetten vier aankomende activiteiten in de kijker: 'Toverplein krokusvakantie', 'Ontbijt voor iedereen', 'waakzaam zorgen voor je tiener' en 'wist je dat: samen beslissen'.
Toverplein krokusvakantie

Op dinsdag 21 februari zijn we van 13.30 tot 16.30 uur te vinden in basisschool Hunnegem (Brouwershof 98, 9500 Geraardsbergen). Alle kinderen zijn samen met hun (groot)ouders welkom om samen te spelen.

Naast ons gebruikelijk spelaanbod hebben we ook iets voor de oudere lagereschoolkinderen in petto: de Sportdienst komt langs met tal van uitdagende nieuwe sporten.

Ook M&V zal van de partij zijn. Zij brengen een groot canvas mee waar we samen aan gaan werken. Het canvas krijgt dan een plekje in ons Huis van het Kind. Kom jij dit samen met ons versieren?

Ontbijt voor iedereen

Als kick-off van 'Week van de Groeilamp' organiseren we een ontbijt in samenwerking met de Gezinsbond. De ontbijttafel is een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen. Zak dus zeker af om gezellig samen te ontbijten en te genieten van animatie voor jong en oud.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar betalen 2 euro ter plaatse. Kinderen jonger dan 12 jaar genieten van een gratis ontbijt.

Tot dan!

www.geraardsbergen.be/activiteiten/detail/5289/ontbijt-voor-iedereen

Waakzaam zorgen voor je tiener

Voor ouders en andere opvoeders van kinderen tussen 10 en 18 jaar die ervaren wat de dagelijkse opvoeding van een puber kan teweegbrengen in het gezin: van meningsverschil, discussie en debat tot spanning en conflict.

Tijdens 5 interactieve ouderbijeenkomsten worden tips en inzichten uitgewisseld om jongeren ( opnieuw) te begrenzen. We leggen de nadruk op begrenzen vanuit nabijheid en zorg, met aandacht voor de positieve relatie tussen ouder en kind.

Zin om te leren hoe je waakzaam kan zorgen voor je tiener? Schrijf je dan snel in (aanwezigheid op alle 5 de bijeenkomsten is vereist).

Begeleider: Werner Vlijminck

www.geraardsbergen.be/activiteiten/detail/5535/ouderreeks-waakzaam-zorgen-voor-je-tiener

Wist je dat: Samen beslissen 

Of het nu over de schermtijd, het beleg op de boterhammen of het uur om thuis te komen gaat: verschillende meningen binnen een gezin zijn heel erg normaal. Dit verschil mag er zijn en kan zelfs tot overeenstemming leiden. Hoe je dat doet, ontdek je tijdens deze interactieve vorming.

Met een concreet stappenplan bij de hand leren we jou samen met jouw gezinsleden snel tot een beslissing te komen. Het gaat hierbij niet over conflicten oplossen, maar over afspraken maken die gedragen worden door jezelf, je kinderen, partner en eventueel andere gezinsleden. Door deze onderhandelingsmethode slaag je erin rekening te houden met wat iedereen belangrijk vindt.

Deze infoavond is geschikt voor (groot)ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar en wordt georganiseerd in samenwerking met VCOK.

www.geraardsbergen.be/activiteiten/detail/5448/wist-je-dat-samen-beslissen