Digitaal fotografiekamp Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Alles rond fotografie wordt in detail uitgewerkt op 3 verschillende vlakken.

We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz... We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod.

Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto's te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen? Hoe laten we een model poseren?

Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto's niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto's bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto's bewerken en "verbeteren", worden ze ook vervormd tot gekke foto's, enz...

Foto's kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd.

Nadat alle foto's zijn gekozen en bewerkt, wordt er gezamelijk gewerkt aan een professionele presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Onze partner in dit project is de Bibliotheek van Geraardsbergen. Fotografe van dienst is opnieuw Lisa Bilterijst.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 195,00
Basistarief: 195,00 €

Waar