Kurt Broucke - De koers

Geraardsbergen is Koers, Koers is Geraardsbergen.
Wie aan Koers denkt in Vlaanderen, denkt onmiddellijk aan de Muur.
Op zaterdag 6 juli 2019 doet de Tour, 50 jaar na Merckx' eerste zege, Geraardsbergen aan en krijgt het peloton de Muur voorgeschoteld.

Kurt Broucke groeide op aan de voet van de vlaamse ardennen en heeft een zwak voor 'de heroiek' van de koers. Hij schildert hero├»sche taferelen op een expressionistische manier. De stijl van Broucke past bij “de koers”, vol expressie en passie. Vlotte penseelstreken, soms gedurfd, zonder twijfel.
Voor deze reeks werken baseerde hij zich op 'snapshots' van tv-beelden. Hij zoekt naar fragmenten en stills die tot ieders verbeelding spreken. Een goede compositie is belangrijk voor hem. Hij speelt graag en subtiel met schaduw, ruwe lijnen in olieverf worden vanop afstand duidelijk een fietsframe. Kurt Broucke schildert niet alle details, maar laat de toeschouwer de beelden zelf verwerken en aanvullen.
Herbeleef de beklimming van de Kloosterstraat in 1972 in de Ronde, Merckx' legendarische ontsnapping in Parijs-Roubaix 1973 of Van Impe's klim naar Alpe d'Huez.WANNEER van zaterdag 15.06 tem zondag 23.06.2019
OPENINGSUREN
zaterdag & zondag: 11 tot 18 uur
WAAR Koetshuis
PRIJS Vrije toegang

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Koetshuis Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij