Erwin De Bie Kunst rond Koers 3

Een Balloon in the Sky bvba productie
'Alsof hij zelf meefietst in het peloton, het penseel tussen de tanden en de drinkbus met olieverf gevuld' (Willie Verhegghe). Hij toont dat wielersport An Art is, en omgekeerd (Peter Ouwerkerk-Rotterdams Dagblad). 'De koerskunstenaar par exellence' (Patrick Cornillie-journalist wielerauteur). 'Zijn werken ruiken naar zweet en massageolie' (Bert Wagendorp-De Volkskrant).'Wieler-meesterwerken' (Jeroen Wielaert-journalist vpro, veronica, nos). 'De geestige schilder met de ziel van een coureur' (Willem Vermandere-muzikant, beeldhouwer).
Ondanks het succes van Erwin De Bie's tentoonstellingen 'Kunst rond Koers' (1999) en 'Kunst rond Koers 2' (2001) in het Koetshuis, besloot hij zich na meer dan 60 wielerwerken op andere thema's toe leggen, met o.m. 'Painted BeatlesSongs', zijn 2 jaar lange camperreis door Europa, maatschappij kritische en psychologische thema's, zijn heroes en havens.
Rond 2016 kwam de wielermuze weer op bezoek met een vracht van inspiratie, wat ertoe leidt dat in het voorjaar van 2019 'Kunst rond Koers 3' opnieuw naar Geraardsbergen komt.
De muur in al zijn glorie terug in de koers en in de Ronde, mogelijks een Tour de France passage over de Muur… en een derde deel van Kunst rond Koers. 2019 wordt een Geraardsbergs top wielerjaar.WANNEER van zaterdag 30.03 tem maandag 15.04.2019
OPENINGSUREN
maandag-vrijdag-zaterdag : 13.30 tot18.00 uur
zondag: 10.00-12.00 en 13.30-18.00 uur
WAAR Koetshuis
PRIJS Vrije toegang

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Koetshuis Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij