Bakken met zuurdesem - Volzet

Zuurdesembrood is lekker, gezond en het blijft langer vers. Na het kneden van het deeg volgt een uiteenzetting over granen en meel, gist en desem. We stoken de oven warm en verkennen het Raspaillebos. Op het eind neemt iedereen een zelfgebakken broodje mee.

Zuurdesembrood is lekker, gezond en blijft lang vers. Onze desem van eigen bodem levert een brood met een malse, veerkrachtige kruim, de volle smaak van de granen en een lichte maar typische zuurdesem nasmaak. Na het kneden van het deeg volgt een uiteenzetting over granen en meel, gist en desem. We stoken de oven warm en maken een wandeling naar het Raspaillebos tot de broden in de oven kunnen. Op het eind neemt iedereen een zelfgebakken broodje mee naar huis. Deze activiteit maakt deel uit van het project 'Vuur doet leven!' met steun van de Provincie, Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20.00€;Sociale prijs: 6.00€

Waar

Ten huize van Stefan Cappelle

Organisatie

Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw