Reanimatie en AED

'Reanimatie en AED' is een opleidingsmoment waarbij een begeleider van Het Vlaamse Kruis komt vertellen wat je precies moet doen wanneer iemand hartproblemen krijgt. Op steeds meer plaatsen vind je tegenwoordig ook een Automatische Externe Defibrillator (AED). Met zo'n toestel vergroten de overlevingskansen van het slachtoffer. Maar hoe gebruik je nu zo een AED op de correcte manier? Met deze theoretische opleiding wil kwb samen met Het Vlaamse Kruis vzw zo veel mogelijk mensen leren wat je moet doen in een levensbedreigende situatie.
In België worden wekelijks ruim 200 mensen getroffen door plots hartfalen. Het opstarten van de reanimatie voordat de hulpdiensten aankomen, verhoogt de overlevingskansen aanzienlijk, tot zelfs 30 procent.
Deze twee uur durende theoretische cursus is voor iedereen toegankelijk, voorkennis is niet nodig. Zowel reanimatie zonder als reanimatie met AED-toestel komen aan bod. Tijdens de opleiding wordt ook ingegaan op de mogelijke oorzaken van een plotseling hartfalen, hoe je de symptomen vroegtijdig kan herkennen en vooral ook hoe het hart, een spier die de motor van ons lichaam is, werkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

KWB Nederboelare