De dansende Zonnekoning

Els Van Hoof
De dansende Zonnekoning
Muziek aan het hof van Lodewijk XIV
Els van Hoof is licentiaat in de klassieke filologie en in de musicologie (KU Leuven) en volgde als vrije leerling les aan het Lemmensinstituut. Als wetenschappelijk medewerker was ze enkele jaren actief aan de Koninklijke Bibliotheek Albert I, Afdeling Muziek, in Brussel. Sinds 1997 is Els van Hoof programmamedewerker muziek bij Klara.
10 en 17 october en 7 en 14 november. Telkens vanaf 13.45 uur, dit om stipt om 14.00 te kunnen starten. Sint-Catharinacollege, Wegvoeringstraat 14, Geraardsbergen)
Omschrijving :
Menuet, gavotte en bourrée
De mysterieuze Monsieur de Sainte-Colombe
De viola da gamba, hét instrument voor adel en burgerij

Lodewijk XIV kennen we als de Zonnekoning. Die bijnaam heeft hij onder andere te danken aan een ballet waarin hij als 14-jarige de rol van de zon danste. Hij zou daarna in maar liefst 40 balletten optreden, bijna net zoveel als een professionele danser. Zijn hele leven ademde hij muziek, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Els Van Hoof neemt u mee op reis naar het prachtige paleis van Versailles. U neemt een kijkje in Lodewijks privévertrekken, waar een uitgelezen gezelschap drie keer per week musiceerde. U maakt het even stil in de kapel, waar elke dag opnieuw een mis werd uitgevoerd. En u geniet natuurlijk ook van dansmuziek van hofcomponisten als Lully, de Visée, Rebel en Marais.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 64,00
Basistarief: 64,00 €; met Davidsfonds cultuurkaart: 56,00 €

Waar

Organisatie

Davidsfonds Geraardsbergen