Ivonne Bauwens

Naar jaarlijkse traditie stelt een Geraardsbergse kunstenaar tentoon in het koetsenhuis en brengt hierbij een kunstenaar van buiten onze Oudenbergstad mee. Ivonne Bauwens nodigt Haixia Sun uit haar ter vergezellen bij haar expositie Ritme.


 


Ivonne Bauwens


 


Creativiteit heeft haar altijd bezield en nu is schilderen haar passie. Inspiratie haalt ze uit zelf genomen foto’s of uit de natuur en brengt het dan realistisch met een mengeling van verbeelding op doek.


Olieverf en acryl hebben haar voorkeur, met borstel, spatel en soms pasteus. Kleuren en spanning tussen licht en donker spelen een grote rol, ook in de compositie van de naaktmodellen.


Haar betrachting is de toeschouwer te boeien en mee te laten genieten van werken in eenvoud.


 


Haixia Sun


 


Na haar dagelijkse praktijk als huisarts en acupuncturiste, houdt Haixia Sun zich vaak op zolder bezig met kunstschilderen met muzikale taferelen als hoofdthema.


 


Haixia Sun schildert in dunne, transparante verflagen waarbij het doek deel gaat uitmaken van het schilderij. Ze schildert bijna aquarelmatig met vloeiende olieverf en soepele toets om vervolgens de aantrekkingspunten, in contrast hiermee, sterk picturaal uit te werken. De grafische elementen, de lijnen van de kledij , snaren van de viool, vioolstok, toetsen van de piano zorgen voor ritme in haar werk en worden krachtige compositorische elementen. Haixia Sun slaagt erin complexe composities te maken, waarin verschillende elementen op evenwichtige wijze tegen elkaar worden afgewogen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Koetshuis Geraardsbergen

Organisatie

C.C. De Abdij