Theater De Toekomst

De jongen van de glasfabriek vertelt een opgewekt en universeel verhaal van vandaag dat af en toe honderd jaar terugflitst. Van meet af aan word je er in meegesleept. We vertellen dat, in welke tijd je je ook bevindt, vriendschap altijd vriendschap is en een kind altijd een kind.
Dat een kind, waar ter wereld het zich ook bevindt, vaak de speelbal is van het lot. De ontzettende flexibiliteit die kinderen (maar moeten) hebben, weet schrijfster en actrice Reinhilde Van Driel op een speelse manier in de schoenen van volwassenen te schuiven. 
Boris woont met zijn oma in een klein huisje op de heuvel. In het dorp, aan de voet van die heuvel, wonen alleen oude mensen. Boris is er het enige kind. Tenminste dat denkt iedereen want Boris speelt met zijn beste vriend Oscar vaak in de verlaten glasfabriek.
Oscar is geen gewone jongen, hij werkte honderd jaar geleden in de fabriek. Toch is Oscar geen stokoude man of een geest maar een jongen van vlees en bloed. Hoe dat zo komt daar heeft Boris geen verklaring voor. Wanneer oma te oud wordt om met Boris alleen op de heuvel te wonen, verhuizen ze naar de stad. Boris voelt er zich eenzaam want Oscar duikt nu nog maar zelden op in zijn leven.
Telkens wanneer Boris Oscar ontmoet, neemt hij hem mee naar de 21ste eeuw. Samen spelen ze dan de verhalen van Jackflame, de stripheld waar Boris grote fan van is. En heel soms krijgt Boris een glimp te zien van hoe Oscar honderd jaar geleden leefde... 
De voorstelling is een bewerking van het boek 'De jongen van de glasfabriek' van Reinhilde Van Driel. Het boek is verschenen bij Davidsfonds Infodok/Standaard Uitgeverij in juni 2019. 


Met Jonas Van Thielen of Rob Van der Auwera, Tom Voet en 
Reinhilde Van Driel 
Tekst: Reinhilde Van Driel
Muziek:  Piet Slangen 
Techniek: en vormgeving Ruben Olownia 
Coaching:  Piet Slangen en Jonas Van Thielen  

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 6,00

Organisatie

C.C. De Abdij