Ontdek de kracht van de app Wooclap

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 10.18 u.
Wooclap is een interactieve app waarmee je aan de slag kan gaan in je klaspraktijk. De app biedt verschillende mogelijkheden/vraagtypes: multiple-choice, poll, op een beeld vinden, open vraag, woordwolk, beoordeling, matching, rangschikken, prioritering, fill in the blanks, brainstorm, …

Het gebruiksvriendelijke aan de app is dat je de verschillende vraagtypes kan combineren. Leerlingen kunnen naar de door jouw gemaakte Wooclap surfen via een QR-code of via een link.

Wooclap biedt een specifieke licentie aan voor alle leerkrachten van basis- en middelbare scholen. Daarover kan je hier alle benodigde informatie vinden. Om gratis toegang te kunnen krijgen tot het volledige platform is het wel belangrijk dat je het volgende aangeeft:

  • 1) Je bent leerkracht.
  • 2) Je geeft les in een school dat niet tot hoger onderwijs behoort.

Belangrijk om te weten is dat je ook een gewoon gratis account kan maken, maar dan kan je slechts 2 vragen stellen in één quiz/evenement. Wanneer je bij het maken van een account aangeeft dat je leerkracht bent, krijg je gratis toegang tot het volledige platform en kan je oneindig veel vragen stellen in één quiz/evenement.

Meer info over de app zelf: https://www.wooclap.com/

Meer info over de gratis licentie voor leerkrachten: https://docs.wooclap.com/en/articles/2721084-wooclap-is-free-for-teachers-in-primary-and-secondary-education