Asfaltwerken op de Groteweg starten op 8 augustus

Gepubliceerd op woensdag 3 augustus 2022 16.01 u.
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 8 augustus met asfaltwerken op de Groteweg (N42) in Geraardsbergen. Het wegdek wordt er volledig vernieuwd voor meer veiligheid en een beter wegcomfort. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken.
De werken zullen twee weken duren en gebeuren bewust in een verkeersluwere periode (zomervakantie).

Wat en waarom?

Voor het wegcomfort wordt het wegdek van de Groteweg (N42) in Geraardsbergen over een afstand van anderhalve km vernieuwd. Ook de betonnen fietspaden langs beide zijden van de weg worden overlaagd in asfalt. De aannemer werkt vanaf de Aveve tot voor het kruispunt met de Donkerstraat. De werken zullen afhankelijk van de weersomstandigheden uiterlijk eind augustus worden afgerond. Naast de asfalteringswerken moet ook de belijning worden aangebracht.

Timing en impact?

  • De Groteweg (N42) wordt volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Aveve en het kruispunt met de Donkerstraat.
  • Het gemotoriseerd verkeer¬†rijdt in beide richtingen om via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, de Watermolenstraat en de Oudenaardestraat (N493).
  • Het zwaar vervoer (+7,5 ton) wordt omgeleid via Ronse en Brakel.
  • Fietsers worden omgeleid via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, Kanakkendries, Zarlardingestraat en Hogeweg. Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Bron: Agentschap Wegen & Verkeer