Prenatale lessen: 5-delige ouderreeks

Huis van het kind organiseert deze reeks voor alle zwangere vrouwen/koppels in Geraardsbergen. Wij komen 5 keer samen. Verwacht je een baby? Is het je eerste zwangerschap of heb je al wat ervaring? Iedereen is welkom! Samen duiken we in de wondere wereld van rompertjes, roze wolken, vuile luiers, boertjes, harttonen weeën en veel meer. 

 Sessie 1 De zwangerschap

Je bent zwanger! Zwanger zijn brengt heel wat met zich mee en kan veel vragen opwekken. Wat verandert er in mijn lichaam? Verandert er iets in mijn relatie? Kan ik nog dezelfde job uitoefenen? Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wil ik kinderopvang voor mijn baby? Wij helpen je een weg te vinden met de do's en don'ts. 

 Sessie 2 De geboorte

De baby groeit en jij en je baby groeien samen toe naar de bevalling. Bevallen hoef je niet te leren, maar een aantal inzichten kunnen je helpen. We wensen je een goede bevalling en hopen daartoe bij te dragen met deze sessie. We gaan aan de slag met wat weeën zijn, hoe je ze krachtiger kan maken, hoe je met pijn kan omgaan en zoveel meer.

 Sessie3 De baby

En dan is daar je langverwachte baby! Kies je voor borstvoeding of voor kunstvoeding? Welke babyuitzet heb je nodig? Hoe communiceert een pasgeborene?

 Sessie 4 Zelfzorg

Babyblues? Roze wolk? Kraamtranen? Wat is dat? Hoe zorg je dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt? 

Wat heb jij nodig om je goed te voelen? Welke veranderingen brengt het ouderschap met zich mee? Hoe kan je de mama zijn die je wilt zijn?

 Sessie 5 Meet the baby

Na de bevalling komen we nog een keer samen met je baby erbij. We spreken af in de groep wanneer deze sessie kan doorgaan.

Heb je interesse of wil je meer informatie, aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen naar huisvanhetkind@geraardsbergen.be of vul de google form in https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnMwRXrN_MpRDUKF_Wc4b4JA5pwmiTrKuNgob_hZDxSRTb1g/viewform