Gebruik de gratis digitale krantenkiosk i.s.m. de bib.

Gepubliceerd op vrijdag 5 april 2019 14.07 u.
Gaat uw school graag aan de slag gaan met ‘Gopress Kiosk’ of ‘Gopress Archief’? Of zeggen deze termen u nog niet? Lees snel verder als u extra info wenst!

Wat is ‘Gopress kiosk’?

Met ‘Gopress kiosk’ lezen leerkrachten en scholieren de dag- en weekbladen van de laatste week in een visueel aantrekkelijke online ‘krantenkiosk’. De digitale kiosk is beschikbaar op alle computers van uw school, of via de wifi van uw school op de eigen toestellen van leerkrachten/leerlingen (tablet, smartphone), en dat binnen de muren van uw school. Dank zij ‘Kiosk’ is het dus mogelijk alle kranten van vandaag te raadplegen, en niet enkel de oudere artikels, zoals bij ‘Archief’.

 

Wat is ‘Gopress archief’?

‘Gopress archief’ bevat alle artikels uit Vlaamse kranten en tijdschriften (uitgezonderd van de laatste 2 dagen), en is digitaal doorzoekbaar in uw school en beschikbaar op alle toestellen, zonder aanmelden.

Buiten de muren van de school of de bib kunnen bibliotheekleden het archief (niet de kiosk) ook van thuis uit raadplegen door aan te melden met hun ‘Mijn Bibliotheek’-account (https://mijn.bibliotheek.be). Het archief bevat alle krantenartikels tot 20 jaar of langer terug in de tijd.

 

Gaat uw school graag aan de slag gaan met ‘Kiosk’ of ‘Archief’? Of ondervindt u momenteel problemen met uw toegang tot ‘Archief’? Laat uw ICT-verantwoordelijke contact opnemen met de educatief medewerkster van de bibliotheek: birgitvannoten@geraardsbergen.be .