Eerste hulp bij testing: dit moet je weten

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 15 u.
Vertoon je symptomen van corona, heb je een hoog risico contact gehad of keer je terug uit het buitenland? Dan moet je je laten testen. Wij lijsten alles op wat je moet weten.

Waar kan ik mij laten testen?

Je kan je laten testen in het testcentrum van Geraardsbergen (Abdijstraat 8) of Ninove (Onderwijslaan 75). Opgelet: dit is enkel mogelijk op afspraak. Je kan dus niet zomaar langsgaan.

Ook in het A.S.Z.-ziekenhuis in Geraardsbergen kan je een test laten afnemen. Opgelet: dat kan enkel als je in het ziekenhuis opgenomen wordt, in het ziekenhuis een ingreep ondergaat of er bepaalde onderzoeken laat uitvoeren. In alle andere gevallen, moet je een afspraak maken op de campus van Aalst.

Hoe maak ik een afspraak?

Om een afspraak te boeken voor een coronatest heb je altijd een code nodig: een Corona Test Prescription Code of CTPC-code.

Die code kan je aanvragen op www.mijngezondheid.be.

Met je code kan je nadien een afspraak boeken in het testcentrum van Geraardsbergen of Ninove via deze link.

Wil je liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan dagelijks van 10 tot 12 uur op het nummer 054 50 59 09.

Voor een afspraak in de A.S.Z.-campus in Aalst: klik hier of bel naar 053 76 40 80 (op weekdagen van 8 tot 20 uur).

Kan iedereen zich laten testen?

Het is niet de bedoeling dat iedereen zich in elke situatie laat testen. Doe dit enkel als:

Wanneer kan ik mij laten testen?

Het testcentrum van Geraardsbergen is elke weekdag geopend van 9 tot 12.30 uur. In de namiddag kan je elke weekdag van 13.30 tot 17 uur terecht in het testcentrum van Ninove.

Op zaterdag, zondag en op feestdagen is er steeds 1 locatie open (Geraardsbergen of Ninove). Je ziet meteen de vrije mogelijkheden als je online je afspraak boekt.

Wat is belangrijk als ik naar het testcentrum kom?

Momenteel komen er heel veel mensen langs voor een test in de testcentra van Geraardsbergen en Ninove. Niet alleen eigen inwoners maar ook burgers uit andere steden en gemeentes zonder testcentrum. We houden het zo veilig mogelijk voor iedereen. Daar kan ook jij mee voor zorgen:

  • Hou je mondmasker altijd aan.
  • Hou anderhalve meter afstand.
  • Merk je dat er te veel volk zou zijn? Wacht buiten.
  • Kom niet zonder afspraak.