En over me – time gesproken…

Gepubliceerd op maandag 15 maart 2021 14.47 u.
Ga jij soms ook op stap in de buitenlucht terwijl je naar een podcast luistert of koppel je ook die vervelende taak zoals het strijken aan een podcast? Dan geven we hier nog wat inspiratie mee van 6 podcasts mee voor en door ouders.

Ik ken iemand die ...

Zo van die ouders waarover mensen altijd praten: "Ik ken iemand wiens kinderen alles lusten / meteen doorsliepen / nooit huilen." Aan zulke verhalen heeft niemand iets. Je hoort ze dan ook niet in de Nederlandse podcast Ik ken iemand die.

De presentatoren interviewen experts om handige opvoedingstips te ontfutselen. En ze praten vooral heel eerlijk over hun eigen blunders en geploeter als ouders. De luchtige anekdotes én nuttige tips bieden een heerlijk nuchtere kijk op het ouderschap.

Ik ken iemand die ... 47 afleveringen van iets meer dan een uur

 

Studio Vaderklap

Vaderklap is een platform van - jawel - vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Er is een blog, een boek, een jaarlijks kampeerevent voor vaders met hun kinderen en dus ook een podcast.

Bij Studio Vaderklap luister je naar persoonlijke verhalen en interviews met bekende en minder bekende papa's, aan het kampvuur of gewoon bij een kop koffie.

Studio Vaderklap, tot nu toe 24 afleveringen van 5 tot 40 minuten

Ik tel tot drie

Deze podcast is een initiatief van de vzw Zitdatzo, die ouders ondersteunt bij het opvoeden. Ik tel tot drie behandelt dan ook alle facetten van het ouderschap, niet het minst de kleine kantjes.

Je hoort echte verhalen met een knipoog, een traan én een lach: over onzekere kinderen, beeldschermtijd, pubers, huilen, woede-aanvallen en veel meer.

Ik tel tot drie, 21 afleveringen van 15 à 30 minuten

Radio Mama

Kristien Wollants - met heerlijk rustgevende stem - focust in elke aflevering van Radio Mama op een ander thema met bijhorende gast.

Dat levert eerlijke verhalen op over kleine kinderen hebben: over huilbaby's, verbindend spelen, borstvoeding, nachtrust en voeding.

Radio Mama, 27 afleveringen van ongeveer een uur 

Anders Nabij

Een gezond kind op de wereld zetten en zien opgroeien lijkt de normaalste zaak van de wereld. Voor sommige ouders gaat het echter gepaard met een groot, bijna onmogelijk te dragen verdriet.

In Anders Nabij vertellen vijf gezinnen openhartig over het verlies van hun kind en de impact ervan op hun leven. Vijf prachtige, hartverscheurende varhalen.

Anders Nabij, 5 afleveringen van een half uur

De Grote Vriendelijke Podcast

Deze Nederlandse podcast gaat over kinderboeken, maar is wel degelijk bedoeld voor volwassenen. Recensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso hebben maandelijks een kinder- en jeugdauteur of illustrator op bezoek voor een gesprek over boeken, lezen, schrijven en het leven.

Zin in een portie nostalgie, of leesinspiratie voor je kinderen? Luister naar fijne gesprekken met Bart Moeyaert, Tonke Dragt, Joke Van Leeuwen, Leo Timmers ...

De Grote Vriendelijke Podcast, tot nu toe 25 afleveringen van 1 uur