De groepsaankoop #1000regentonnen is terug! Schrijf je in tussen 7 april en 15 mei

Gepubliceerd op woensdag 15 maart 2023 7 u.
Van 7 april tot en met 15 mei 2023 kan je - als inwoner van Geraardsbergen - een duurzame regenton aankopen via de groepsaankoop #1000regentonnen. Het doel: 1000 extra regentonnen in onze regio, goed voor maar liefst 300.000 liter wateropvang.

Het belang van wateropvang

Regenwater is een kostbaar goed. Droge zomers vormen een probleem voor landbouw en natuur. Een teveel aan water leidt dan weer tot wateroverlast, soms met vernietigende kracht. Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riool wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin of om je auto of fiets te wassen. Zo bespaar je heel wat liters op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat nauwelijks kalk, waardoor het ook goed is voor bloemen en planten.

Met een regenton doe je goed voor de natuur, bespaar je op je waterfactuur en help je onze stad klimaatbestendig te maken.

Zo bestel je jouw regenton

Bestel jouw regenton tussen 7 april en 15 mei via www.1000regentonnen.be.

Je kan kiezen uit drie types:

  • een standaardton
  • een middelgroot muurmodel
  • een kingsize muurmodel

Het zijn kwalitatieve, duurzame en weerbestendige tonnen die eind juni aan huis worden geleverd. Wie er ook een vulautomaat bij koopt, kan de ton voor een kleine meerprijs laten aansluiten op de regenpijp.

Lees het relaas van Klaas

Inwoner Klaas is alvast overtuigd. In het meest recente stadsmagazine getuigt hij over zijn aankoop. Lees hier het artikel (op pagina 23).