Herstellingswerken aan de Zandbergenbrug in Zandbergen

Gepubliceerd op vrijdag 14 juli 2017 14.26 u.
Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV start op maandag 31 juli 2017 met herstellingswerken aan de Zandbergenbrug in Zandbergen, een deelgemeente van Geraardsbergen. Tijdens deze herstellingwerken, die ongeveer 4 weken duren, wordt de brug over de Dender afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Het wegdek dat aansluit op de Zandbergenbrug is dringend aan herstelling toe. Tijdens de herstellingswerken wordt het wegdek op beide oevers vernieuwd en wordt het contragewicht van de brug vernieuwd.

Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken vier weken duren. De brug blijft tijdens de herstellingswerken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer tot 5 ton zal verlopen via de brug over de sluis van Idegem, voertuigen die zwaarder zijn dan 5 ton kunnen gebruik maken van de Schendelbekebrug. De aannemer voorziet in de mate van het mogelijke een doorgang voor fietsers en voetgangers op de brug. Tijdens bepaalde werkzaamheden is het echter niet mogelijk om fietsers en voetgangers veilig te laten passeren. Fietsers en voetgangers volgen dan een omleiding via het jaagpad richting de brug over de sluis van Idegem.