Kunstkrak

Kunstkrak v.z.w. is een vereniging van leerkrachten van de Kunstacademie en enthousiaste vrijwilligers, die zich engageren om jaarlijks een aantal artistieke activiteiten te organiseren voor leerlingen en derden. Via een abonnement op Kunstkrak (10 euro per schooljaar) krijgen lln korting op de toegangsprijzen. Vaak kunnen ze gratis de activiteiten bijwonen.

Kunstkrak vzw wil de belangstelling voor de verschillende kunstdisciplines en expressiemiddelen stimuleren en ze voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Naast het organiseren van eigen activiteiten wil Kunstkrak ook de deelname bevorderden aan activiteiten georganiseerd door derden.

Het programma-aanbod van Kunstkrak

Het programma-aanbod van voorstellingen, lezingen, films, concerten en museumbezoeken omvat initiatieven uit alle domeinen: muziek, theater, film, dans, beeld, circus... Jaarlijks wordt een gevarieerd aanbod geselecteerd uit de seizoensprogrammatie van de partners (de omliggende cultuurcentra of derden) of zelf georganiseerd.

Meer info en de seizoensprogrammatie van Kunstkrak in schooljaar 2019-2020 staat op www.kunstkrak.com.

@noen

@noen is een samenwerking van de Kunstacademie met CC De Abdij. Twee zaterdagmiddagen (11:00-12:15) per seizoen schuift een theatermaker, schrijver of acteur aan tafel in de Kunstacademie. Leerlingen dramaturgie en presenteren serveren vragen over theater, literatuur en kunst. Bij een warme kop soep en een wrap ontdekken we wat onze boeiende gast beweegt.

@noen is er voor leerlingen en voor extern publiek. Meestal sluit de keuze van de gast aan bij de programmatie van CC De Abdij.

@noen met Alice Reijs op ZA 9/11/2019

‘Je wil toch ook nog eens iets anders in je leven, Er is zo veel te halen. Maar wat, hè? Na drie loopbaanonderzoeken weet ik het nog altijd niet. Ik hou van afwisseling en dat vind ik in mijn vakgebied natuurlijk wel,’ antwoordt regisseur, scenarist en theatermaker Alice Reijs op de vraag wat ze naast een acteercarrière wil doen.

We zagen deze Nederlandse actrice op televisie onder andere in Van vlees en bloed en Met Man en Macht.  Ze schreef en regisseerde Den Elfde van den elfde, een tv-reeks over carnaval, samen met haar man Tom Van Dyck. Voor het theater maakte en speelde ze oa de kindervoorstelling Ans en Wilma. Op ZA 9 NOVEMBER staat ze ’s avonds op de planken van het Arjaan met Genoeg van TG BAAROp ZA 1 FEBRUARI speelt ze de hilarische familievoorstelling (7+) Ans en Wilma, concertantes in het Arjaan.

@noen met makers en cast van Adam & Eva op ZA 13/3/2020

Op zaterdag 14 maart (11:00-12:15) schuiven de regisseur en een aantal acteurs en actrices van de film Adam & Eva aan tafel in de Kunstacademie. De film gaat in première in februari 2020.

Nicolaas Rahoens waagt zich na enkele kortfilms en een eerste langspeelfilm De maagd van Gent aan een project in de Vlaamse Ardennen. Voor de meeste rollen ging Rahoens op zoek naar onbekend acteertalent. 

Over het verhaal van Adam & Eva wil Nicolaas Rahoens nog niet veel kwijt, maar toch al dit: Adam, een Gentse professor (Bob De Moor), die na het bedrog van zijn vrouw aan lager wal is geraakt en aan de drank, moet door omstandigheden met tegenzin naar de Vlaamse Ardennen verhuizen. Daarbij krijgt hij hulp van een kasteelheer (Marijn Devalck). Uiteindelijk wordt de professor verliefd op de streek en op Eva (Peggy Schepens, onze toneeldocent), een lokale schoonheid.