Inschrijven 2020

INSCHRIJVEN VOOR SCHOOLJAAR 2020 - 2021

Klik hier voor pdf-versie

- CURSUSAANBOD 2020 - 2021
Dit vind je in het infoboekje dat in de week van 5 JUNI bij alle inwoners van Geraardsbergen bedeeld wordt via de post. Het infoboekje met cursusaanbod is ook vanaf 5 JUNI in een boekje te verkrijgen aan de balie (onthaal) van de Kunstacademie. Klik hier voor infoboekje 2020-2021.

- LESTIJDEN EN LESUREN 2020 - 2021
Lesuren staan in het uurroosterboekje dat vanaf 5 JUNI op de site van de Kunstacademie te lezen is en ook vanaf dan aan de balie op papier verkrijgbaar is. Klik hier voor uurroosterboekje 2020-2021.

- INSCHRIJVEN KAN TOT 30 SEPTEMBER 2020
Vanaf zaterdag 13 juni (9:00) kun je online inschrijven via mijnacademie.be. Natuurlijk kun je ook komen inschrijven in het secretariaat van de Kunstacademie. Dat kan alleen op afspraak vanaf maandag 15 juni. We staan voor je klaar en zijn telefonisch te bereiken voor al je vragen.

- VEILIGHEIDSMAATREGELEN IVM CORONA
Het gebouw en de balie (onthaal) van de Kunstacademie is wegens coronamaatregelen tot eind juni 2020 alleen op afspraak te bezoeken. Bel de helpdesk 054 43 42 41 voor een afspraak (alle weekdagen van 14u-19u) en de geldende maatregelen.

- HELPDESK 054 43 42 41
Aarzel niet om de helpdesk te bellen voor vragen en advies bij het inschrijven. We staan voor je klaar en zijn telefonisch bereikbaar op ZA 13 JUNI (9:00-13:00) en op WEEKDAGEN (14:00-19:00).
Tijdens de zomersluiting van 1 JULI tot en met 24 AUG zijn we alleen via mail bereikbaar op kunstacademie@geraardsbergen.be. Vanaf DI 25 AUG tot en met WO 30 SEPT zijn we opnieuw bereikbaar via telefoon en op afspraak in het gebouw.

ALGEMENE INFORMATIE OVER INSCHRIJVEN

1.1 Documenten die je nodig hebt bij het inschrijven
- Rijksregisternummer van de leerling (op identiteitskaart of Kids-id)
- Vrijetijdspas (gepersonaliseerd)
- Attesten waarmee je recht op vermindering van inschrijvingsgeld kunt bewijzen
- Heb je een vooropleiding in een andere academie? Breng je rapport of attest mee van deze opleiding.?

1.2 Inschrijvingsgeld 2019
Het inschrijvingsgeld varieert tussen 43 en 314 euro per studierichting voor een volledig schooljaar. Vraag bij inschrijving info over kortingstarieven en gespreide betaling. Er zijn verminderde tarieven voor wie een vrijetijdspas heeft. Bovendien beschouwt de federale overheidsdienst Financiën het inschrijvingsgeld voor DKO voor kinderen jonger dan 12 jaar als een aftrekbare uitgave voor kinderopvang. Klik hier voor info over tarieven en kortingstarieven.

1.3 Gespreide betaling is mogelijk als je inschrijft in juni
Het inschrijvingsgeld kan gespreid over verschillende momenten betaald worden, als je inschrijft in juni. De spreiding loopt over juni, juli, augustus en september. Je betaalt bij inschrijving de helft en betaalt de rest van het bedrag uiterlijk op 30 SEP 2020.
Vraag meer info bij de helpdesk (054 43 42 41).

2 INFORMATIE OVER ONLINE INSCHRIJVEN OP MIJNACADEMIE.BE

2.1 Stap 1: een account maken op mijnacademie.be 
- Online inschrijven en betalen gebeurt op de site www.mijnacademie.be. Je moet hiervoor een account aanmaken. Dat doe je best voor zaterdag 13 juni. Zo kun je nadien snel inloggen en inschrijven. Klik hier voor een handleiding en een instructievideo.
- Het is voldoende dat één meerderjarige (ouder/voogd, leerling zelf) van het gezin een account aanmaakt. Hij/zij kan dan de gezinsleden die willen inschrijven, koppelen aan het account.

2.2 Stap 2: inschrijven en betalen op mijnacademie.be
2.2.1 Je was dit jaar al leerling
- Vanaf vrijdag 12 juni (12:00) kun je in de mail over evaluatie semester 2 klikken op je vervolgtrajectfiche. Hierin staat welke vakken jij logischerwijze volgt volgend schooljaar. Dit is pas zichtbaar vanaf 12 juni (Als je hierop klikt voor 12 juni, zie je nog niets). 
- Vanaf zaterdag 13 juni 9:00 zal je ook op mijnacademie.be de voorgestelde vakken klaar zien staan. Je hoeft dus enkel nog te bevestigen en in te schrijven voor de klasgroep (dag en lesuur) die jij verkiest.
- Als je in een nieuw vak wil starten, staan er uiteraard geen vakken klaar. Dan ben je aangewezen op de info die je op de site kan vinden, in het cursusaanbod en het uurroosterboekje (scroll naar bijlage onderaan). Of je kan je op afspraak komen inschrijven in de Kunstacademie.
- Klik hier voor een handleiding over online inschrijven.

2.2.2 Je bent een nieuwe leerling
- Als je een nieuwe leerling bent, staan er natuurlijk nog geen vakken klaar. Je vindt op deze site en in het cursusaanbod alle mogelijkheden. In het uurroosterboekje vind je de lesdagen en lesmomenten van elke cursus. Aarzel niet om de helpdesk te bellen voor hulp en advies.
- Bij het online inschrijven zoek je de juiste cursus of je maakt een afspraak om op het secretariaat van de Kunstacademie in te schrijven.
- Klik hier voor een handleiding over online inschrijven.

3 INFORMATIE OVER INSCHRIJVEN OP AFSPRAAK IN HET SECRETARIAAT

3.1 Stap 1: een afspraak maken 
- Je maakt een afspraak via kunstacademie@geraardsbergen.be of via de helpdesk (054 43 42 41, weekdagen van 14:00 tot 19:00). 
- Het secretariaat is open tot dinsdag 30 juni op weekdagen van 14:00-19:00.
Na de zomersluiting is het open vanaf dinsdag 25 augustus (MA-DI-VR 13:30-19:00), op WOE (11:30-19:00) en op ZA (9:00-12:00).

 3.2 Stap 2: veiligheidsmaatregelen in het gebouw
- Kom stipt op tijd op de afspraak.
- Kom bij voorkeur alleen.
- Draag een mondmasker. 
- Volg de pijlen die aangeven hoe je binnenkomt en weer buiten gaat.

3.3 Stap 3: inschrijven en betalen 
- Het secretariaat helpt je bij het inschrijven. Betalen kan via bancontact of cash.
- Vergeet je vrijetijdspas of andere documenten niet als je recht hebt op een kortingstarief. 
- Breng het rijksregisternummer mee van wie je zal inschrijven.

3.3.1 Je was dit jaar al leerling
- Vanaf vrijdag 12 juni (12:00) kun je in de mail over evaluatie semester 2 klikken op je vervolgtrajectfiche. Hierin staat welke vakken jij logischerwijze volgt volgend schooljaar. Dit is pas zichtbaar vanaf 12 juni (Als je hierop klikt voor 12 juni, zie je nog niets). 
- Als je in een nieuw vak wil starten, staan er uiteraard geen vakken klaar. Dan ben je aangewezen op de info die je op de site kan vinden, in het cursusaanbod en het uurroosterboekje

3.3.2 Je bent een nieuwe leerling
- Als je een nieuwe leerling bent, staan er natuurlijk nog geen vakken klaar. Je vindt op deze site en in het cursusaanbod alle mogelijkheden. In het uurroosterboekje vind je de lesdagen en lesmomenten van elke cursus. 
- Aarzel niet om de helpdesk te bellen, als je informatie wil over het cursusaanbod.
- Het secretariaat helpt je om een passende cursus voor jou te vinden.

4 OPMERKINGEN

Klasgroep volzet? 
Als de klasgroep die jij verkiest volzet is, kunnen we je op de wachtlijst zetten. Uiterlijk eind september zal de Kunstacademie je contacteren hiervoor. Uit ervaring weten we dat de meeste wachtlijsten opgelost geraken, dus het is zeker zinvol om dit te melden.
- Als je een vak volgde als vrije leerling, staat er geen vervolgtraject klaar voor dit vak. Je moet dit opnieuw aanvragen.
- Als je tegelijk of na graad 4 specialisatie wil volgen, dan kun je dat melden op het secretariaat.
- Als je recht hebt op een kortingstarief, dan breng je documenten en attesten hiervan mee naar het secretariaat.
- Als je een geldige vrijetijdspas hebt, wordt je korting onmiddellijk verrekend. Je betaalt ¼ van de kosten. Breng je vrijetijdspas mee naar het secretariaat.

Link naar YouTube