Je bent jong en je houdt je aan de coronamaatregelen? Politie en jeugddienst belonen positieve voorbeelden

Gepubliceerd op donderdag 21 januari 2021 10.30 u.
Het mondmasker als nieuwe BOB-sleutelhanger in strijd tegen corona.

Jongeren die de coronamaatregelen in Geraardsbergen goed opvolgen, worden door de politie en de jeugddienst toepasselijk beloond. Kruisen ze één van de komende dagen een agent (of een van onze jeugdmedewerkers) terwijl ze hun mondmasker juist dragen en voldoende afstand houden, dan krijgen ze niet alleen een opgestoken duim maar met een beetje geluk ook een hip mondmasker van de Giesbaargse Jeugd. Zo worden de vele positieve voorbeelden bij de jongeren extra in de kijker gezet.

Mondmaskers blijven de komende maanden een essentieel onderdeel in de strijd tegen het coronavirus. Ook middelbare scholieren moeten er verplicht een opzetten op weg naar school met het openbaar vervoer, in de winkelstraten en op school zelf. Net voor de start van de kerstvakantie schonk het lokaal bestuur van Geraardsbergen elke middelbare scholier al 2 wasbare mondmaskers. Nu kunnen ze er nog eentje extra bemachtigen door het goede voorbeeld te geven.

“Onze jeugd volgt de coronamaatregelen zoals de mondmaskerplicht goed op. Wij willen diegenen die het juiste voorbeeld geven dan ook graag belonen. Een bemoedigend schouderklopje - hier in de vorm van een leuk mondmasker - mag dus zeker niet ontbreken”, zegt burgemeester Guido De Padt.

Ook korpschef Patrice De Mets staat volledig achter deze beloningscampagne. “Bij het patrouilleren merken we dat jongeren hun mondmasker plichtsbewust dragen. Dat neemt niet weg dat ze het zwaar hebben: ze zijn het beu en snakken naar wat meer vrijheid. Deze maskers steken onze jongeren een hart onder de riem. Een positieve aanmoediging werkt beter dan enkel een repressieve aanpak. We zijn blij dat we hier als politie deel kunnen vanuit maken en met positieve handhaving voor de nodige verbinding kunnen zorgen”, geeft korpschef Patrice De Mets mee.

Het lokaal bestuur koos voor 2 verschillende designs: eentje met als tekst ’k Ben briljant, elegant én ik hou afstand en eentje met een typisch Geraardsbergs tintje: #9500 dikken. De maskers worden enkel en alleen uitgedeeld aan jongeren en zijn een exclusief hebbeding. Zich aan de coronamaatregelen houden is dus meer dan ooit de boodschap.