Kringloopdag op zaterdag 1 juni 2019

Gepubliceerd op maandag 15 april 2019 15.38 u.

Compost, het zwarte goud!

Door je groenten-, fruit- en tuinafval zelf te composteren bespaar je 0,90 of 1,80 euro per ophaling uit. Op 1 jaar tijd kan zelf composteren je zo meer dan 50 euro besparen!

De geoogste compost kan je bovendien nog in je tuin of bloembakken gebruiken. Compost verbetert de structuur en de vruchtbaarheid van je tuingrond. Je planten zullen beter bestand zijn tegen parasieten en ziekten.

Kringloopkrachten zetten hun tuinen open en houden de kringloop gesloten

De huis-, tuin- en keukentips willen de vrijwillige kringloopkrachten graag met iedereen delen.

Kom op zaterdag 1 juni naar de demonstratieplaats thuiscomposteren en kringlooptuinieren. De demonstratieplaats ligt aan de rand van het Abdijpark. Je bereikt de demoplaats via de parking van shoppingcenter Denderland, Zonnebloemstraat 11 (ingang Abdijpark achteraan de parking). Ofwel kan je via de Abdijstraat door het Abdijpark wandelen.

Van 14 tot 16 uur kan je er alles leren over composteren en kringlooptuinieren.

Wees er vroeg bij, de eerste bezoekers krijgen een zakje rucolazaad! Rucola kan je niet alleen lekker verwerken in een zomerse salade, maar zaait ook makkelijk uit zodat je er jaren plezier van hebt. Laat je enkele rucolaplanten in bloei komen, dan doe je ook de bijen een plezier.

Bovendien krijg je ook nog gratis compost mee. Je moet enkel zelf een emmer meebrengen.

Tot dan!