Subsidies om vitrines van leegstaande panden te bestickeren

Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2020 11.17 u.
Het lokaal bestuur zal subsidies toekennen aan eigenaars van leegstaande panden die hun vitrine willen bestickeren. Het verfraaien van deze vitrines maakt deel uit van het plan om het handelscentrum verder op te waarderen.

De voorbije maanden werden dan ook al heel wat initiatieven genomen om extra beleving toe te voegen aan het lokaal shoppen. Zo werden onder meer verschillende winkeletalages opgevrolijkt door kunstwerken en vitrines voorzien van een mooie raamtekening.

Bestickering voor een aangenamer beeld

Bestickering op de vitrines van leegstaande panden zorgt voor een meer levendig beeld in de winkelstraten en een aangenamere beleving bij de bezoekers van het handelscentrum.

Eigenaars van leegstaande panden kunnen een maximale subsidie van 250 euro aanvragen om de ramen van hun etalages te laten bestickeren. Ze kiezen zelf met welke partner ze hiervoor samenwerken.

Er kan gekozen worden uit twee soorten stickers:

  • Geraardsbergen en haar troeven zoals de mattentaart, de reuzen, de Muur, Manneke Pis afbeelden
  • een inkijk geven in hoe het pand er kan uitzien als de zaak is ingevuld

Travoo, gelegen in de Adamstraat, heeft alvast voor deze laatste mogelijkheid gekozen. De eigenaar ziet in het pand een opportuniteit om een hippe horecazaak uit te baten gecombineerd met een businesscenter dat achter de horecazaak in opbouw is. Deze visie wordt volledig weerspiegeld in de bestickering.

Het lokaal bestuur hoopt dat eigenaars van leegstaande handelspanden het voorbeeld van Travoo gaan volgen en een dergelijke sticker aanbrengen op hun vitrine.

Geïnteresseerden kunnen terecht op de dienst Economie van het lokaal bestuur economische.zaken@geraardsbergen.be of 054 43 45 05.