Mobiliteit

Om de veiligheid van de wedstrijd te kunnen garanderen, vraagt ASO – de organisator van de Tour – dat het parcours verkeersvrij is tussen 9.30 uur en 14 uur. Ter hoogte van de kruispunten Moenebroekstraat-Aalstsesteenweg, Varingstraat-Aalstsesteenweg en Edingseweg-Onkerzelestraat kan je het parcours uitzonderlijk oversteken. Verkeer op het parcours zelf is onder geen beding toegestaan.

Moet je de dag van de wedstrijd toch je woning verlaten? Neem dan contact op met het infonummer 054 43 44 04.

Kom je met de fiets?

Op het Stationsplein van Geraardsbergen zal een extra grote fietsenstalling staan. Vergeet zeker je fietsslot niet!

Kom je met het openbaar vervoer?

Vanaf het station Viane-Moerbeke kan je de shuttlebus nemen. Die zet je zo dicht mogelijk bij het parcours af. Je kan ook afstappen in het station van Geraardsbergen, zodat je onmiddellijk in het stadscentrum bent.

Heel wat bussen van De Lijn rijden in de ruime omgeving van Geraardsbergen tijdens de passage van de Tour de France volgens een aangepaste dienstregeling. Sommige lijnen worden beperkt, omgeleid of tijdelijk afgeschaft vanwege wegafsluitingen. Bekijk de aanpassingen op jouw lijn.

Kom je met de auto?

Er zullen drie parkeermogelijkheden aangeboden worden, zoals je hieronder kan zien. De shuttlebussen vervoeren passagiers vanaf 8 uur tot 19 uur. Zij zullen op regelmatige basis – naargelang de vraag – het traject afleggen om jou terug naar de parking te brengen.

Parkeermogelijkheden

1. Parking met shuttledienst Onkerzele

 

  • Opstapplaats 1: Provinciaal domein De Gavers (Onkerzelestraat)
  • Opstapplaats 2: voetbalterrein VK Jong Geraardsbergen en omliggende weiden (Voldersstraat) Afstappen: ter hoogte van het rondpunt Zonnebloem
2. Parking met shuttledienst Moerbeke

 

  • Opstapplaats 1: Heuvelstraat
  • Opstapplaats 2: Moerbekeplein
  • Afstappen: ter hoogte van het Oudenberghof
3. Parking zonder shuttledienst Molendreef (voetbalterrein KSV Geraardsbergen en omliggende weiden)

 

In de Molendreef zal de rijrichting tijdelijk omgedraaid worden. De parking zal bereikbaar zijn vanaf de Hazelaarstraat. Via het voetpad langs sporthal De Veldmuis bereik je het stadscentrum.