Mondmaskers: bescherm anderen als fysiek afstand houden niet mogelijk is

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020 19.25 u.
Vanaf 4 mei is iedere inwoner vanaf 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Vanaf 15 mei is dat ook op school het geval. Ons lokaal bestuur heeft dan ook beslist dat alle inwoners vanaf 12 jaar gratis een mondmasker krijgen.

We doen daarvoor een bijkomende bestelling van mondmaskers. Door de grote vraag is het echter onduidelijk wanneer de mondmaskers geleverd en verspreid kunnen worden. Van zodra duidelijkheid is over de precieze datum en verspreiding, laten we dit weten.

𝐇𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐮𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐨𝐧𝐝𝐦𝐚𝐬𝐤𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠?
👉 Bedek je neus en mond met een sjaal of doek.
👉 Doe mee aan de #NationaleNaaiActie en maak zelf een mondmasker volgens het patroon op www.maakjemondmasker.be. Dat patroon is goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid.
👉 Voor enkele zorginstellingen op ons grondgebied naaien vrijwilligers nog steeds dagelijks mondmaskers. Wil ook jij meehelpen? Stuur een mailtje naar samenleving@geraardsbergen.be

𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨 𝐫𝐨𝐧𝐝 𝐦𝐨𝐧𝐝𝐦𝐚𝐬𝐤𝐞𝐫𝐬: 𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧, 𝐡𝐨𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧, 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐡𝐨𝐮𝐝..
👉 surf naar www.maakjemondmasker.be

Belangrijk: een mondmasker alleen volstaat nooit. Anderhalve meter afstand houden in de openbare ruimtes en op het werk,en de handen voldoende grondig wassen blijven essentieel, ook wanneer je een masker draagt.