Online inschrijven voor de Kunstacademie kan tot 30 september

Gepubliceerd op maandag 9 maart 2020 9.13 u.
Ook zin om volgend schooljaar naar de Kunstacademie te komen? Vanaf zaterdag 13 juni 2020 (9u) kun je online inschrijven voor een cursus van volgend schooljaar (2020-2021) op mijnacademie.be. Je kunt ook op het secretariaat op afspraak inschrijven. Helpdesk: 054 43 42 41 (weekdagen 14-19u)

Stap 1: een account maken op mijnacademie.be 

- Online inschrijven en betalen gebeurt op de site www.mijnacademie.be. Je moet hiervoor een account aanmaken. Dat doe je best voor zaterdag 13 juni. Zo kun je nadien snel inloggen en inschrijven. Klik hier voor een handleiding en een instructievideo.
- Het is voldoende dat één meerderjarige (ouder/voogd, leerling zelf) van het gezin een account aanmaakt. Hij/zij kan dan de gezinsleden die willen inschrijven, koppelen aan het account.

Stap 2: inschrijven en betalen op mijnacademie.be

1 Je was dit jaar al leerling

- Vanaf vrijdag 12 juni (12:00) kun je in de mail over evaluatie semester 2 klikken op je vervolgtrajectfiche. Hierin staat welke vakken jij logischerwijze volgt volgend schooljaar. Dit is pas zichtbaar vanaf 12 juni (Als je hierop klikt voor 12 juni, zie je nog niets). 
- Vanaf zaterdag 13 juni 9:00 zal je ook op mijnacademie.be de voorgestelde vakken klaar zien staan. Je hoeft dus enkel nog te bevestigen en in te schrijven voor de klasgroep (dag en lesuur) die jij verkiest.
- Als je in een nieuw vak wil starten, staan er uiteraard geen vakken klaar. Dan ben je aangewezen op de info die je op de site kan vinden, in het cursusaanbod en het uurroosterboekje. Of je kan je op afspraak komen inschrijven in de Kunstacademie.
- Klik hier voor een handleiding over online inschrijven.

2 Je bent een nieuwe leerling

- Als je een nieuwe leerling bent, staan er natuurlijk nog geen vakken klaar. Je vindt op deze site en in het cursusaanbod alle mogelijkheden. In het uurroosterboekje vind je de lesdagen en lesmomenten van elke cursus. Aarzel niet om de helpdesk te bellen voor hulp en advies.
- Bij het online inschrijven zoek je de juiste cursus of je maakt een afspraak om op het secretariaat van de Kunstacademie in te schrijven.
- Klik hier voor een handleiding over online inschrijven.

Opmerkingen

- Klasgroep volzet? 
Als de klasgroep die jij verkiest volzet is, kun je dat aangeven in het opmerkingsveld bij online inschrijven of op het secretariaat. Zo kom je op de wachtlijst. Uiterlijk eind september zal de Kunstacademie je contacteren hiervoor. Uit ervaring weten we dat de meeste wachtlijsten opgelost geraken, dus het is zeker zinvol om dit te melden.
- Als je een vak volgde als vrije leerling, staat er geen vervolgtraject klaar voor dit vak. Je moet dit opnieuw aanvragen bij ‘extra vragen’. Je zal hierover gecontacteerd worden.
- Als je tegelijk of na graad 4 specialisatie wil volgen, dan contacteer je de helpdesk.
- Als je recht hebt op een kortingstarief, dan contacteer je eerst de helpdesk. De kortingstarieven staan in het uurroosterboekje en op de site.
- Als je een geldige vrijetijdspas hebt, wordt je korting onmiddellijk verrekend. Je betaalt ¼ van de kosten. Mail een scan van je geldige vrijetijdspas naar kunstacademie@geraardsbergen.be en contacteer de helpdesk.

Meer info nodig? Telefoontje naar de helpdesk (054 43 42 41)!

Helpdesk is bereikbaar op
ZA 13 JUNI 9:00-13:00
ALLE WEEKDAGEN 14:00-19:00
(Zomersluiting van 1 JULI tot en met 24 AUG, vanaf 25 AUG tot 30 SEPT is de helpdesk er weer.)