Online advies bij vragen van/over kinderen en jongeren

Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor,... of spring even binnen op de studiedienst van je school.

Misschien kan je met je vraag wel terecht bij één van onderstaande organisaties?

  • CLB

In het Centrum voor leerlingenbegeleiding kunnen ouders, leerkrachten, leerlingen en directies terecht voor informatie, hulp en begeleiding. Het CLB richt zich voornamelijk op basis en secundair onderwijs.

Van maandag tot en met donderdag kan je tussen bepaalde uren ook gratis en anoniem chatten met een medewerker van CLB op www.clbchat.be

  • Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kunt Awel telefonisch bereiken van 16u tot 22u (niet op zon- en feestdagen). Chatten kan elke weekdag van 18u tot 22u, met uitzondering van feestdagen. Awel is ook bereikbaar via mail en een forum.

  • Tejo

Tejo biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis

  • JAC
Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (centrum algemeen welzijnswerk) voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze helpen mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Denk maar aan een moeilijke relatie, persoonlijke moeilijkheden, financiële, administratieve, juridische of materiële problemen, problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving,...
 Zij zijn elke werkdag tussen 13u en 19u bereikbaar via chat
  • tele-onthaal

Bij tele-onthaal kun je terecht met al je vragen en problemen. Tele-Onthaal is 24u op 24u bereikbaar op het telefoonnummer 106. Je kunt er ook iedere avond chatten.

  • OverKop

In een Overkop huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

  • studentenvoorziening

Elke hogeschool of universiteit heeft diensten ‘studentenvoorzieningen’. Studenten kunnen bij deze diensten terecht voor vragen rond studieadvies, functiebeperkingen, juridisch advies, medische problemen,… De gegevens van deze diensten kun je raadplegen op de website van jouw school.

  • zelfmoordlijn 1813
Zelfmoordlijn 1813 is een gratis telefonische en online hulplijn voor iedereen die met zelfdoding in aanraking komt. Zelfmoord1813 is 24u op 24u te bereiken op het telefoonnummer 1813.