Op de baan met respect voor fietser én chauffeur

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 10.30 u.
Heb jij ze al gezien in Geraardsbergen, de blauwe borden voor meer fietsveiligheid? Daarop bedanken we jullie, als chauffeur én fietser, om met elkaar rekening te houden. Met wederzijds respect en begrip worden onze wegen meteen een pak veiliger.

Samen met 187 andere gemeenten in Vlaanderen en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) zetten we onze schouders onder een nieuwe fietsveiligheidscampagne.

Als lokaal bestuur zetten we ons uiteraard zelf ook in om onze wegen veiliger te maken (net daarom maken we werk van een sterk mobiliteitsplan) en kunnen we rekenen op de inzet van de politie om geregeld controles te houden. En toch: als chauffeur én fietser kan ook iedere individuele burger een groot verschil maken door respectvol met elkaar om te gaan.

Vaak wordt naar de chauffeurs gekeken om respect op te brengen voor de fietsers. Het omgekeerde is echter óók waar: ook fietsers moeten rekening houden met de andere weggebruikers en respect tonen voor chauffeurs. Deze campagne speelt daarop in: het is samen dat we een veiligere stad kunnen creëren.

We zochten 25 locaties uit in onze stad waar we extra aandachtig kunnen zijn voor elkaar. Je vindt er deze boodschappen terug:

  • O.a. op het jaagpad: "Bedankt snelle fietser dat je vertraagt"
  • O.a. in de Brusselsestraat in Moerbeke: "Bedankt chauffeur dat je me op veilige afstand passeert"
  • O.a. aan de Kerkborre in Schendelbeke: "Bedankt fietser dat je voorrang verleent"
  • O.a. in de Kampstraat in Onkerzele: "Bedankt chauffeur dat je kijkt voor je afslaat"
  • O.a. aan de fietsstalling van het station van Geraardsbergen: "Bedankt fietser dat je je licht aanzet als het donker is"
  • Binnenkort o.a. in de Vrijheid in Ophasselt: "Bedankt chauffeur dat je het fietspad vrijhoudt"

Spot jij mee alle borden? En vergeet niet: met een vriendelijke en positieve bedankt-knipoog kunnen we zoveel meer bereiken!

Meer info op www.fietsveilig.be.