Oproep kandidaten Cultuurprijs Geraardsbergen 2018

Gepubliceerd op dinsdag 2 oktober 2018 9.17 u.
Kunst en cultuur brengen mensen samen en doen de stad leven. Daarom organiseert de stad Geraardsbergen in samenwerking met de Cultuurraad de Cultuurprijs Geraardsbergen. 

Om alle cultuuraanbiedende verenigingen evenwaardig aan bod te laten komen, wordt de Cultuurprijs voor de Vereniging afwisselend uitgereikt aan een vereniging voor amateurkunsten en aan een socio-culturele vereniging. Dit jaar wordt gefocust op de amateurkunsten.

De laureaten uit de drie categorieën (vereniging, individu, cultuurvrijwilliger) worden beloond met een geldprijs en een bronzen beeldje van kunstenaar Arnold De Cock. Dit beeldje verwijst naar de muze, inspirator van de kunsten.

Kandidaturen voor deze Cultuurprijs kunnen door iedereen (een natuurlijk persoon, een vereniging of de Cultuurraad) worden voorgedragen. Dit kan door het inschrijvingsformulier met vijf foto’s (indien mogelijk) van het werk, curriculum vitae en eventueel kort beeld- of geluidsfragment ten laatste op donderdag 15 november 2018 te bezorgen aan de Cultuurdienst. Alle kandidaturen worden door een jury onafhankelijk en objectief beoordeeld.

Op donderdag 6 december, om 20 uur, worden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. De huldiging en plechtige uitreiking van de prijzen vindt plaats in het Arjaantheater. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Reglement en inschrijvingsformulier vind je hier.

Meer info: Cultuurdienst, Vredestraat 1-3, 054 43 72 87, cultuur@geraardsbergen.be