Parkeerbeheer gaat over naar extern parkeerbedrijf

Gepubliceerd op maandag 5 februari 2024 10.32 u.
Sinds 1 februari 2024 werkt het lokaal bestuur met een extern parkeerbedrijf. Dat staat in voor het uitschrijven van de parkeerretributies, het behandelen van de betwistingen en het innen van de retributie.

Eind oktober 2023 werd de concessieovereenkomst voor het beheer van parkeren gegund aan Streeteo, een filiaal van INDIGO Park Belgium gespecialiseerd in On Street parkeerbeheer. Vanaf 1 februari werkt het lokaal bestuur samen met dit extern parkeerbedrijf.

Het parkeerbedrijf zorgt voor het uitschrijven van de parkeerretributies, het behandelen van de betwistingen en het innen van de retributies. Ook het beheer van de gemeentelijke parkeerkaarten, zijnde de bewonerskaarten, P+Z-kaarten, vallen onder de verantwoordelijkheid van het parkeerbedrijf.

De parkeerwachters van Indigo zijn herkenbaar gekleed in uniform.

De gemeenschapswachten van het lokaal bestuur zullen geen parkeerretributies meer uitschrijven, maar zich richten op hun kerntaken. Ze vormen de schakel tussen bestuur en burger, en melden problemen rond veiligheid, milieu en het wegennet, verstrekken informatie aan burgers of verwijzen hen door waar nodig. Zij stellen ook inbreuken vast op de gemeentelijke retributie- en GAS-reglementen.

Zo houden ze op dit moment onder andere verhoogde controle op het foutief parkeren, het achterlaten of onreglementair aanbieden van afval en het plaatsen van obstakels op openbaar domein.

Ze zorgen mee voor een mooi, proper, aangenaam en leefbaar Geraardsbergen voor iedereen.

Een vraag over het parkeerreglement, een parkeerretributie, je bewonerskaart aanvragen of verlengen? Je vindt alle informatie op de website van Streeteo.

Een vraag over het parkeerbeleid? Contacteer onze dienst Mobiliteit.