Containerpark en afvalophaling

Je huishoudelijk afval wordt ingezameld door ILvA. Dit is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van 15 steden en gemeenten, die via ILvA de handen in elkaar slaan om je afval zo efficiënt milieuvriendelijk mogelijk in te zamelen en te laten verwerken.

Restfractie, PMD, GFT, papier/karton, glas, grofvuil en snoeifval/tuinafval worden aan huis ingezameld. Je kan ook terecht op de 15 ILvA-recyclageparken, verspreid over de verschillende steden en gemeenten in het werkingsgebied.

Alle info over hoe je je afval moet aanbieden en de tarieven vind je op www.ilva.be.

Net Verhuisd

Ben je net verhuisd en wil je al gebruik maken van de Ilva-containers, neem dan contact op met de milieudienst. Zij registreren je verhuis bij Ilva zodat je je afval kan aanbieden in de aanwezige containers en gebruik kan maken van het recyclagepark. Ook op je oude adres kunnen de containers nog enkele weken actief gehouden worden.

Tweede verblijf

Verplaatsbare tweede verblijven liggen niet op de afvalronde van ILvA. Hierdoor kan je geen huisvuil, gft of pmd buitenzetten.

Je kan wél een recyclagepark (RP)-kaart aanvragen om je afval naar het ILvA-recyclagepark te brengen.

Wil je hier graag gebruik van maken? Stuur een mailtje naar debiteurenbeheer@geraardsbergen.be. Na enkele dagen zal je kunnen inloggen op https://ilva.mijncontainer.be/login en een RP-kaart aanvragen. Gebruik deze kaart aan de toegangsbarrière van het recyclagepark.

Meer info

Voor info of klachten: 053 85 85 45.