#SamenGeraardsbergen

Samen tegen het coronavirus

Ken je iemand in je buurt die hulp kan gebruiken? Iemand die hulpbehoevend is, tot de risicogroep behoort of mensen die momenteel hard aan het werk zijn (zorg, veiligheid, voedingssector, onderwijs…)?

Ken je mensen die het risico lopen om in isolement terecht te komen of mogelijk essentiële informatie missen omdat ze geen toegang hebben tot multimediakanalen?

Start een eigen burenhulpproject op!

Het idee is simpel. Je downloadt het ‘beste buur’ formulier hieronder en bezorgt jouw gegevens aan je buren. Buurtbewoners met een kleine hulpvraag (boodschappen doen, wandeling met de hond, opvang …) kunnen gebruik maken van het burenhulpsysteem. In deze periode kunnen burenhulpprojecten een wereld van verschil betekenen voor sommige mensen!

Verzekerd?

Je bent goed verzekerd. Je registreert je als vrijwilliger via de website vlaanderenvrijwilligt.be, op de pagina ‘Vlaanderen Helpt’. Van deze inschrijving ontvang je een bevestiging.

Vanaf dan ben je een vrijwilliger van Vlaanderen Helpt en bent verzekerd voor de actieperiode, die loopt vanaf zondag 15 maart 2020 om 9 uur tot en met 3 april 2020 om 20 uur.

Kan je dit niet of heb je geen toegang tot een computer, mail ons jouw gegevens en wij melden je aan voor die verzekering.

Draag zorg voor jezelf en elkaar! 

Voor meer info over deze actie: samenleving@geraardsbergen.be