Sla je slag met de tankslag!

Gepubliceerd op vrijdag 19 juli 2019 9.35 u.

Verwarm je momenteel op stookolie, maar ben je van plan om over te schakelen op een andere energiebron? Of ben je al veranderd van warmtebron, maar is je stookolietank nog niet gesaneerd? Dan is de tankslag van SOLVA iets voor jou! SOLVA organiseert in Geraardsbergen een tankslag voor de sanering van zowel bovengrondse als ondergrondse tanks.

Schrijf vrijblijvend in voor de tankslag via deze link: http://www.solva.tanksaneringen.be/.

Waarom saneren?

De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik wordt gesteld, geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten immers vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van de bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct gesaneerd werd. Meer info over de saneringsverplichting vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Samen saneren!

Samen met 20 aangesloten gemeenten organiseert SOLVA een groepsproject stookolietanksanering voor particulieren. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. In deze editie heeft de firma All-in Tank Service uit Eke de wedstrijd gewonnen, en kon zowel voor bovengrondse als ondergrondse tanksaneringen de scherpste prijzen aanbieden. Bovendien beperken ze de milieu-impact van de saneringswerkzaamheden door te werken met bioschuim voor het opvullen van oude tanks en door het beperken van de transportbewegingen.

Deze groepsactie loopt nog tot 31 december 2019, met de mogelijkheid tot verlenging.

Elke inwoner kan zo onmiddellijk een offerte aanvragen via www.solva.tanksaneringen.be of All-in Tank Service bellen voor meer info op het gratis nummer 0800 111 24.

Meer informatie nodig?
Contacteer onze milieudienst via milieu@geraardsbergen.be of 054 43 44 40.