Sorrybox en rustbox

Gepubliceerd op woensdag 14 december 2022 10.53 u.
Inspiratie nodig om kinderen 'sorry' te helpen zeggen of wil je hen helpen om tot rust te komen? Dan kunnen wij je volgende sites zeker aanbevelen.

De sorrybox ontstond in 2014 door een samenwerking tussen MPC Terbank en Link in de Kabel en met de steun van Lions Club Leuven. De webapplicatie van de Sorrybrief is het meest populair en werd al duizenden malen gebruikt over gans Vlaanderen. In een dropbox verzamelden we methodieken die helpen bij het herstelgericht werken binnen hulpverlening of onderwijs.

Op initiatief van ICOBA en onder impuls van een Incentive Online hulpverlening voor Welzijn en gezondheid riepen we begeleiders en leerkrachten op om de sorrybox aan te vullen met herstelgerichte praktijken. Praktijken die ze zelf ontwikkelden of waar ze gebruik van maken. Steunpunt Jeugdhulp zette mee haar schouders onder het project.

www.sorrybox.be

De rustbox helpt kinderen, jongeren en hun begeleiders om 'rustig' te blijven of te worden.
Met deze theoretisch onderbouwde tool reguleer je het stressniveau en verlaag je de spanningsopbouw bij kind, jongere en begeleider. Via de rustplanner en de rustotheek krijg je zicht op triggers en mogelijke rustgevers. Zo werk je richting een “kalm brein” en voorkom je conflict en agressie. 

www.rustbox.be