Strooidiensten paraat

Gepubliceerd op donderdag 6 februari 2020 12.01 u.
De strooidiensten van onze stad staan paraat om winterse gladheid op de weg tot een minimum te beperken.

Ze volgen het weerbericht op de voet en rijden op basis van de weersvoorspellingen uit volgens het winterplan, een strategisch strooiplan. Dankzij dit winterplan kan er efficiënter gestrooid worden. Overmatig zout strooien is namelijk duur en zeer belastend voor het milieu. Meer weten over het winterplan? Je vindt alle informatie op onze website: Sneeuw- en ijzelbestrijding: het winterplan.

Wat kan je zelf doen? Of beter… mòet je zelf doen?

Het politiereglement bepaalt dat “eigenaars, huurders of vruchtgebruikers verplicht zijn de voetpaden voor gebouwen en onbebouwde percelen een doorgang voor voetgangers vrij te maken en het nodige te doen om de gladheid te bestrijden." Bij het vrijmaken van voetpaden moet de sneeuw zodanig verwijderd worden dat dit geen hinder veroorzaakt voor de weggebruikers.

Sneeuw hoop je best op de rand van het trottoir op, en niet op de rijweg. Ook rioolkolken en straatgoten maak je best sneeuwvrij, zodat bij dooi het water zo snel mogelijk weg kan. Heb je een buur die op vakantie is of moeilijk te been? Doe dit dan ook bij hem of haar. Door samen te zorgen voor elkaar zorg je mee voor een warme en veilige buurt. 

#samengeraardsbergen