Update vaccinaties in Geraardsbergen

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 8.50 u.
Momenteel heeft 13.90% van onze 18+ inwoners minstens een eerste vaccinatie gekregen. Bij de 65-plussers is dat 21,91%. De komende weken wordt het aantal vaccinaties sterk opgedreven. Om geen spuitjes verloren te laten gaan, wordt met reservelijsten gewerkt.

Stand van zaken

Deze week hebben 920 mensen hun prikje gekregen. Volgende week zijn er 1295 vaccinaties gepland. In de week van 12 april krijgen nog eens 1092 personen hun vaccinatie.
Momenteel worden onze inwoners geboren vóór 20 oktober 1948 (73 jaar) uitgenodigd. Tegen eind april zullen normaal gezien álle 65-plussers de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren. Na de 65-plussers volgen de risicopatiënten.

Helpende hand voor oudere personen

Ken je iemand die geboren is voor 20 oktober 1948, luister dan even of hij/zij jouw hulp kan gebruiken.
  • Check of hij/zij de uitnodigingsbrief goed heeft ontvangen. Is dat niet het geval, bel dan gratis naar onze helpdesk op het nummer 0800 94 412. Dan kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.
  • Kan de oudere persoon niet makkelijk zelf naar het vaccinatiecentrum komen? Laat dit dan zeker weten via het gratis nummer. Een vrijwilliger kan hen komen ophalen en terugbrengen. Voor personen die ouder zijn dan 70 jaar of minder mobiel zijn (in bezit van een parkeerkaart voor mensen met een handicap) is dit volledig gratis.
  • Bekijk zeker ook even of de oudere persoon al digitaal heeft bevestigd. Is dat nog niet gebeurd? Help dan even om dit te doen. Lukt dat niet meteen? Dan mag je ook naar het gratis 0800 94 412 nummer bellen. Een van onze medewerkers bevestigt dan in jouw plaats.

Reservelijsten

Ben je ouder dan 65 en kan je binnen de 30 min. in het vaccinatiecentrum zijn als we je bellen, plaats je dan op onze reservelijst: https://bit.ly/3rYPlr7.
Als er plaatsen vrijkomen in het vaccinatiecentrum worden eerst de 65-plussers uit onze reservelijst opgebeld.
Bijkomend leggen we een reservelijst aan voor kleuterleidsters en personen werkzaam in de peuter/kleuteropvang. Deze wordt opgemaakt via de schooldirecties en Huis van het Kind. Ben je werkzaam in deze sector, check dan even bij jouw directie/werkgever.
De oplijsting van risicopatiënten gebeurt op basis van gegevens van ziekenfondsen en huisartsen. Als lokaal bestuur leggen we voor deze doelgroep geen reservelijst aan.

Hulp nodig bij het bevestigen van je uitnodiging of om je op de reservelijst voor 65-plussers te zetten? Bel dan naar ons gratis nummer 0800 94 412.