Vaccinatiecentrum blijft nog enige tijd in De Veldmuis

Gepubliceerd op donderdag 14 oktober 2021 10.34 u.
Het vaccinatiecentrum van Geraardsbergen blijft zeker nog enige tijd in sporthal De Veldmuis. Initieel zou het centrum - net zoals de andere Vlaamse vaccinatiecentra - tegen 15 oktober 2021 sluiten.

Nu alle 65-plussers worden uitgenodigd voor een derde prik tegen ten laatste eind dit jaar, besliste het lokaal bestuur om haar inwoners dicht bij huis te blijven vaccineren en De Veldmuis te behouden als locatie. Voor de sportactiviteiten die in normale tijden doorgaan in de grote zaal van de sporthal worden alternatieven gezocht.

Heel wat scholen en sportclubs gebruiken de faciliteiten van De Veldmuis om hun leerlingen en leden te laten sporten. De grote zaal waar nu gevaccineerd wordt, wordt normaal gezien intensief gebruikt.

Tijdens de vaccinatiecampagne van de voorbije maanden werden alternatieven gezocht. Bij mooi weer was buitensporten vaak een optie. Daarnaast verwelkomde De Matte, de sporthal van het GO! Atheneum Geraardsbergen, heel wat sportievelingen. 

In volle herfstperiode is buitensporten echter niet altijd meer mogelijk. Bovendien worden er in december examens georganiseerd in De Matte, waardoor deze hal de komende maanden niet voortdurend voor sportactiviteiten ingezet kan worden.

Het lokaal bestuur zoekt dan ook volop naar waardige alternatieven om iedereen sport te kunnen blijven aanbieden. 

Tegelijkertijd wordt gekeken naar alternatieve locaties om het vaccinatiecentrum in 2022 verder te zetten, mocht dit nodig blijken. Hoewel dit voorlopig nog niet aan de orde is, wil het lokaal bestuur de nodige voorzorgen nemen.

“Wij vinden het belangrijk om onze Geraardsbergenaars dicht bij huis te vaccineren. Sporthal De Veldmuis blijft een uitgelezen locatie voor de derde prik van onze 65-plussers. Toch willen we onze scholen en sportclubs niet in de kou zetten. Sport is belangrijk. Daarom zoeken we waardige alternatieven voor sportlocaties zodat iedereen zijn of haar sport kan blijven beleven”, zegt schepen van Sport Véronique Fontaine.