Veiligheidsmaatregelen tijdens WK-uitzending op groot scherm!

Gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2018 11.33 u.

Op maandag 18 juni (17.00 uur), zaterdag 23 juni (14.00 uur) en donderdag 28 juni (20.00 uur) spelen onze Rode Duivels de wedstrijden voor de groepsfase van het WK!

Deze wedstrijden en eventuele vervolgwedstrijden (waarop we hopen!) zullen op een groot scherm worden uitgezonden op de Markt . Uiteraard rekenen wij hierbij op een grote groep 'Duivelsfans' die onze jongens naar de finale supporteren.

Bij dergelijke festiviteiten horen weliswaar ook een aantal regels. Goede afspraken maken immers goede vrienden. Daarom zetten wij de belangrijkste verkeers- en veiligheidsmaatregelen even op een rij.

SAMEN (veilig!) supporteren = DUBBEL ambiance!

Het tijdelijk politiereglement is van toepassing tijdens de voorstellingen. U kan het reglement hier raadplegen.

Verkeerssituatie tijdens de voorstelling

De Markt wordt volledig parkeer- en verkeersvrij gemaakt 3 uren vóór de voorstelling. De Markt zal enkel te voet bereikbaar zijn. In samenwerking met de politie, voorziet de organisatie een veiligheidscontrole aan de verschillende toegangswegen. In totaal zijn er 3 toegangswegen tot de evenementenzone, namelijk:

  1. Brugstraat
  2. Markt/Vesten
  3. Vredestraat

In het centrum zal ter hoogte van de Kaai het verkeer worden omgeleid.

Veiligheidsmaatregelen tijdens de voorstelling

Naast veiligheidsregels die specifiek van toepassing zijn op alle horeca- en handelszaken op en rond de Markt (o.a. verbod op mobiele tapinstallaties,verbod op het schenken van sterke alcoholische dranken én verbod op gebruik van glazen recipiënten), dienen ook de toeschouwers zich te houden aan een aantal regels. Het is verboden binnen de eventzone:

  • glazen flessen of glazen recipiënten bij zich te hebben
  • vuurwerkknallers, scherpe voorwerpen of andere wapens, ... bij zich te hebben

Daarnaast worden rugzakken binnen de zone zoveel mogelijk geweerd.

Bovenstaande regels werden opgesteld op basis van ervaringen uit vorige edities en aanbevelingen van politie, brandweer en spoeddienst. De politie zal erop toezien dat deze maatregelen door iedereen gerespecteerd én nageleefd worden!

Ons Belgisch elftal speelt misschien wel in het verre Rusland, maar daarom zullen we hier niet minder supporteren!

SAMEN (veilig!) supporteren = DUBBEL ambiance!