Wat betekenen de nieuwe verstrengingen voor CC De Abdij?

Gepubliceerd op vrijdag 23 oktober 2020 17.51 u.
De kogel is door de kerk: de nieuwe maatregelen voor de cultuursector liggen vast. Hoewel er een verstrenging is, mogen culturele activiteiten nog steeds doorgaan, al is het op een net iets andere manier.

CC De Abdij, het cultuurcentrum van Geraardsbergen, zette de voorbije maanden al sterk in op een veilige beleving voor de bezoekers en zal dat ook de komende tijd blijven doen. Op die manier kan het iedereen een welgekomen momentje weg bieden in deze moeilijke tijden.

De afstand tussen de zitplaatsen wordt opnieuw vergroot naar 1,5 m rondom. Dit betekent dat er in het Arjaantheater opnieuw 2 stoelen links en rechts van een bubbel worden vrijgehouden. De rijen voor en achter een bezette rij blijven ook leeg, net zoals voorheen.

Er mogen minder toeschouwers ontvangen worden in de schouwburg. Maar er is ook goed nieuws: wie al een ticket gereserveerd heeft voor één van de voorstellingen in november of december, kan het ticket gewoon behouden.

Vermoedelijk zullen een aantal voorstellingen opnieuw opgedeeld worden in 2 voorstellingen op een avond. Tickethouders worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

CC De Abdij doet dus verder en hoopt in deze onvoorspelbare tijd vooral een welkome afwisseling te mogen zijn. Want we mogen vooral ook niet vergeten om af en toe weg te dromen, en vanop een afstandje, maar toch samen, iets moois, grappigs of ontroerends te beleven.