Wil je mensenlevens redden en je registreren als orgaandonor? Dit kan nu in enkele muisklikken!

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2019 11.29 u.
Bij de succesvolle donorregistratie-actie op zondag 23 september 2018, openden vele stad- en gemeentehuizen de deuren voor donorregistratie. Op die dag lieten 161 Geraardsbergenaren zich registreren. In totaal staat de teller momenteel op 642 orgaandonoren.

 Waarom is orgaandonatie zo belangrijk?

Eén orgaandonor kan tot acht levens redden en de levenskwaliteit van bijvoorbeeld dialysepatiënten verbeteren.

In België is iedereen automatisch donor, tenzij je zelf aangeeft dit niet te willen of wanneer de naaste familie weigert. Door je te laten registreren leg je je eigen keuze officieel vast.

Dus heel belangrijk: je bent er zeker van dat je organen na je dood mensenlevens kunnen redden én je bespaart de familie het nemen van een moeilijke beslissing.

In geval je een wilsverklaring inzake orgaandonatie hebt laten opnemen in je rijksregisterdossier, dan kan je deze nog altijd wijzigen door een nieuwe aanvraag in te dienen.

Registratie kan nu ook eenvoudig via thuisloket

Laat je je graag registreren als orgaandonor, dan hoef je je niet meer te verplaatsen naar het Administratief Centrum. De klassieke loketregistratie werd uitgebreid met een snelle, efficiënte en burgergerichte aanpak.

In enkele muisklikken kan registratie nu ook online, via het thuisloket. Alles wat je nodig hebt is je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer.

Uiteraard is iedereen, die dit niet wenst te doen op deze manier, zeer welkom aan de loketten in het Administratief Centrum!