Winnaars fairtradespaarkaart gekend

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 8.49 u.
Tijdens de Week van de Korte Keten (15 tot en met 23 mei) lanceerden het lokaal bestuur en de Noord-Zuidkoepel Geraardsbergen een fairtradespaarkaart. Hiermee belichten ze niet alleen fair trade maar ook de korte ketenhandelaars in onze stad.

Het principe van de fairtradespaarkaart was simpel: wie iets aankocht bij Lathee, De Geuzenhof, De Zeepkat, Oxfam Wereldwinkel of ’t Seizoen ontving een stempel, alsook een #LekkerLokaal aankooptas.

Volle fairtradespaarkaarten konden ingeleverd worden bij de Dienst Samenleving tot 31 oktober 2021. Er werden een honderdtal kaarten ingeleverd. Op 20 november werden de winnaars in de bloemetjes gezet, en ontvingen ze hun prijs. Nogmaals proficiat!

“De fairtradespaarkaart was in het verleden al een groot succes. Het is een laagdrempelige manier om mensen aan het nadenken te krijgen over hun aankoopgedrag”, zegt schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Fernand Van Trimpont. “Tijdens de coronapandemie hebben veel mensen de weg naar de lokale producent gevonden. Mensen hebben meer aandacht voor waar hun voeding vandaag komt, willen gezond eten, de lokale economie steunen en vinden eerlijke handel belangrijk.”