Zomervakantie… Lig jij er al wakker van?

Gepubliceerd op maandag 6 februari 2023 16.30 u.
Toegegeven, 5 maanden lijkt nog veraf, maar het is toch belangrijk om al even na te denken hoe je de vakantie gaat invullen voor jouw kinderen.

Een kind laten deelnemen aan een kamp is niet enkel gemakkelijk als opvang, kinderen worden er ook zelfstandiger, bouwen aan hun zelfvertrouwen en ontwikkelen sociale vaardigheden. Voor kinderen met een andere thuistaal dan Nederlands zorgt dit voor extra oefenkansen op een speelse manier. Kortom, een kamp biedt heel wat voordelen.

De Jeugddienst verzamelt de verschillende kampen en activiteiten in een kindervakantiekrant. Deze kan je digitaal bekijken op www.geraardsbergen.be/kindervakantiekrant. Heb je liever een papieren exemplaar? Dan kan je dit aanvragen bij de Jeugddienst, Huis van het Kind of op de school van jouw kind.

Wil je graag hulp of advies bij het maken van je keuze? Dan kan je terecht bij de Jeugddienst en Huis van het Kind. Wacht zeker niet te lang om een kamp te reserveren. De plaatsen zijn beperkt. Start dus vroeg genoeg met jouw vakantieplanning.

Elke donderdagvoormiddag in februari is er iemand van de Jeugddienst beschikbaar om je te helpen met inschrijvingen. Kom gerust langs in jeugdcentrum De Spiraal, Zakkaai 29.