Eerste aanpassing meerjarenplan lokaal bestuur 2020-2025

Sinds de voorstelling van het meerjarenplan 2020-2025 in december 2019 zijn we met z’n allen in een nooit eerder geziene gezondheidscrisis beland met enorme gevolgen voor alle segmenten van het ons dagdagelijks leven: onze zorginstellingen, onze economie, ons onderwijs, onze sociale contacten, … niets is nog wat het was. Het is en blijft een diepe ellende, waarvan we hopen dat er weldra wat licht door de zwarte wolken komt piepen.

Ook ons Lokaal Bestuur Geraardsbergen werd met een realiteit geconfronteerd, een realiteit die eind 2019 onmogelijk kon voorzien worden. Overmacht dwong ons

  • een aantal geplande werken dit jaar niet uit te voeren
  • voorziene investeringen naar volgende jaren te verschuiven
  • vooropgestelde personeelsaanwervingen on hold te zetten

We trachten er te zijn voor ieder van ons en zijn bereid hulp en steun te bieden daar waar het nodig is. In juli 2020 werd een ondersteuningsplan goedgekeurd, waarbij werd gefocust op de ondersteuning van onze economie, welzijn, zorg en preventie, middenstand, jeugd, cultuur en sport, enz. Dit plan is hier te raadplegen.

Lokaal Bestuur Geraardsbergen blijft, ondanks de coronacrisis, investeren. In het initiële meerjarenplan waren er verschillende actieplannen/doelstellingen aangeduid als prioritair. In de aanpassing van het meerjarenplan is deze reeks gevoelig uitgebreid.

Hieronder kan je deze doelstellingen raadplegen, net zoals de eerste aanpassing van het meerjarenplan.

Copyright foto's: David Stockman, Antoine Bomon, André Turrekens, Lander Loeckx, Martine Mertens, Ellen en Marhilde.

page-theme-list-overview-title