Inname openbaar domein

Als je bouwt, verbouwt of verhuist neem je soms een deel van de openbare weg in om een container, een steiger, een bouwkraan,... te plaatsen. Hiervoor moet je een vergunning aanvragen.

Hoe aanvragen

Je vraagt de toelating voor een inname van het openbaar domein via onderstaande link of je komt op afspraak langs bij de dienst Mobiliteit (zie lager).

Aanvraag inname openbaar domein

Heb je vaak een vergunning nodig? Registreer je op het Eagle Portaal. Dit biedt vele voordelen: je hoeft je contactgegevens niet telkens opnieuw in te voeren, je hebt een overzicht over alle lopende aanvragen en hun status, je kan eenvoudig een verlenging aanvragen,...

Wanneer aanvragen

De aanvraag moet minstens 14 kalenderdagen voor de datum van de start van de inname van het openbaar domein worden ingediend. Als de private inname doorgaat buiten de rijbaan kan een vergunning afgeleverd worden tot 2 kalenderdagen voorafgaand aan de start van de werken.

Maak een afspraak

Als je hulp wil bij het aanvragen van een inname openbaar domein dan kan je een afspraak maken met de dienst Mobiliteit via de link hieronder.

Maak een afspraak

Afhalen borden

Enkel de parkeerverbodsborden kunnen afgehaald worden in het stadsmagazijn, Gaverstraat 17. Indien je de borden wenst te laten leveren, wordt een vervoerskost van 60 euro aangerekend. Andere in de vergunning opgenomen verkeersborden moeten door de vergunninghouder voorzien worden.

Signalisatie

De vergunningshouder staat zelf in voor het plaatsen van de signalisatie die in de vergunning is opgenomen en is verantwoordelijk voor de correcte plaatsing ervan.

Kostprijs

De prijs wordt berekend op basis van het aantal m² die je inneemt op het openbaar domein en de duur van de inname. De tarieven die van toepassing zijn, kan je raadplegen in het retributiereglement. Voor bepaalde categorieën van innames geldt een vrijstelling van retributie, dit betekent echter niet dat er geen vergunning moet worden aangevraagd.