Inname openbaar domein

Maak een afspraak

Inname openbaar domein

Als je bouwt, verbouwt of verhuist neem je soms een deel van de openbare weg in om een container, een steiger, een bouwkraan,... te plaatsen. Hiervoor moet je een vergunning aanvragen.

Hoe aanvragen

Je vraagt de toelating voor een inname van het openbaar domein via Eagle of je komt op afspraak langs bij de dienst Mobiliteit (zie link hierboven).

Heb je vaak een vergunning nodig? Registreer je op het Eagle Portaal. Dit biedt vele voordelen: je hoeft je contactgegevens niet telkens opnieuw in te voeren, je hebt een overzicht over alle lopende aanvragen en hun status, je kan eenvoudig een verlenging aanvragen,...

Kostprijs

De prijs wordt berekend op basis van het aantal m² die je inneemt op het openbaar domein en de duur van de inname. De tarieven die van toepassing zijn, kan je raadplegen in het retributiereglement. Voor bepaalde categorieën van innames geldt een vrijstelling van retributie, dit betekent echter niet dat er geen vergunning moet worden aangevraagd.

De parkeerverbodsborden kunnen afgehaald worden in het stadsmagazijn, Gaverstraat 17. Indien je de borden wenst te laten leveren, wordt een vervoerskost van 60 euro aangerekend.