Hoplr

2030 huishoudens uit Geraardsbergen zijn op 20 juni 2018 reeds geregistreerd bij Hoplr.

We kregen ondertussen als stad vragen als: “is dit veilig?”, “is mijn privacy gewaarborgd?” en “waarom zou ik me inschrijven?”

Ook één van de punten die naar boven kwam, is of de stad betrokken is? Ja, we zijn heel betrokken. We hopen namelijk dat we door de samenwerking met Hoplr sneller en gerichter te kunnen communiceren met de inwoners. We sommen hierna enkele belangrijkste punten op waarom je je zonder problemen kan inschrijven:

  • Een belangrijke vraag gaat over privacy. De inhoud van elke buurt is afgesloten is van de buitenwereld. Hoplr werkt met adresverificatie. Dit wil zeggen dat niemand zomaar toegang heeft tot de buurt. De stad of gemeente heeft geen toegang tot straatnaam, huisnummer of e-mailadres. Alles werd opgesteld door de juristen van Cresco in lijn met de nieuwe Europese GDPR privacywetgeving. Wat betreft privacy tussen buren onderling: Je profiel is enkel zichtbaar voor de buren uit je eigen buurt. Op je profiel staat je straatnaam vermeld, maar geen huisnummer. Jouw e-mailadres wordt nergens en nooit zichtbaar gemaakt.
  • De stad kan jouw berichten evenwel niet lezen, maar wel boodschappen van algemeen belang sturen. We willen bvb. communiceren via deze weg over wegenwerken en omleidingen, stroomonderbrekingen, peilen naar jullie mening over allerlei, info over subsidies met betrekking tot buurtwerking doorgeven,… We zullen onze informatie steeds blijven berichten via onze website, sociale media en uiteraard via de pers, maar Hoplr is een extra kanaal.
  • Hoplr is op maat gemaakt van buurten, inwoners en hun noden. De context van een applicatie is heel belangrijk. Bij Hoplr denk je aan je buren, je buurt, je lokaal bestuur.
  • Elke gebruiker kan op Hoplr maar in één buurt zitten. Mensen van buiten onze stad krijgen geen toegang. En sta je nu bij een andere deelgemeente geregistreerd? Dan stuur je best een mailtje naar support@hoplr.com met de vraag om jou van buurt te veranderen. Dit wordt nagekeken en je wordt dan snel verplaatst.
  • Je buren digitaal leren kennen. Het is haast de omgekeerde wereld. Toch wijzen meerdere studies uit dat dit helemaal niet zo’n gek idee is. Op de vraag of iemand hun buur(t) nog kent, antwoordt meer dan 50% negatief. Bovendien ben je niet de eerste om je in te schrijven. Meer dan 2000 huishoudens in Geraardsbergen deden het je voor. En het aantal blijft stijgen. We hopen je binnenkort ook te mogen verwelkomen.

Voor wie

Iedere inwoner van Geraardsbergen.

Hoe aanvragen

Je ontvangt een brief in je brievenbus van Hoplr met daarop de inloggegevens.

Kostprijs

Gratis

Uitzonderingen

Om je te registreren op Hoplr zonder code volg je dezelfde procedure als wanneer je wel een code hebt. Op een gegeven moment tijdens de registratie kan je aangeven dat je geen code ontvangen hebt. De website zal dan een melding sturen naar de oprichter van je buurt die jouw adres zal verifiëren. 

De volledige registratieprocedure kan je hier nalezen: https://help.hoplr.com/hc/nl/articles/115001036392-Hoe-registreer-ik-op-Hoplr-

Meer info

Voor meer info, kan u steeds terecht bij de communicatiedienst.