Als je kindje meer ondersteuning vraagt

Als je kind een specifieke ondersteuningsbehoefte blijkt te hebben, staat je wereld even stil. Je moet dan niet alleen die specifieke behoefte een plaats proberen te geven in je leven en in je gezin, maar ook je weg zoeken in het doolhof van diagnosecentra, therapieën, begeleidingsdiensten, voorzieningen, administratie, … Je wilt immers dat je kind alle kansen krijgt. Ook in deze situatie kan je bij Kind en Gezin terecht.

Tijdens de consulten bij Kind en Gezin legt de consultatiebureau-arts zijn bevindingen uit en verwijst eventueel door naar de behandelend arts. Beide artsen houden elkaar op de hoogte van de diagnose en de voorgeschreven behandeling.

We zoeken samen met jou hoe we je kunnen ondersteunen als ouder en in de ontwikkeling van je kind. Ongetwijfeld zullen er nog andere zorgverleners bij je gezin betrokken worden en dan zoeken we samen naar afstemming, zodat jullie goede ondersteuning op maat kunnen ervaren. Weet dat je er niet alleen voor staat:

  • Elk kind ontwikkelt anders en kan in zijn ontwikkeling gestimuleerd worden. Hierin willen we je bijstaan.
  • Als ouder is het vaak een verwerkingsproces om je dromen aan te passen aan de realiteit van het grootbrengen van je kind. We bieden graag een luisterend oor.
  • Ook contacten met andere ouders, organisaties of je eigen omgeving kunnen je weer perspectief en energie geven om je ouderschap op te nemen. Goed voor jezelf zorgen helpt immers om een goede ouder te kunnen blijven.