#BedrijvigeStad

We blijven inzetten op kwalitatieve openbare markten. Duurzaamheid, streekproducten en korte keten vanuit de lokale landbouw bieden oplossingen voor lokale noden in dagelijkse goederen zoals voeding.

We creëren een ondernemersvriendelijk klimaat dat zich vertaalt in een integrale aanpak over de beleidsdomeinen heen. Geraardsbergen wil bedrijven aantrekken door hen de nodige faciliteiten aan te bieden, een nieuwe kmo-zone in gebruik te nemen en bestaande bedrijventerrein te verfraaien. Door bedrijven nog meer te ondersteunen (onthaal van nieuwe bedrijven, organiseren van lokale workshops,…) vinden ze een thuishaven in Geraardsbergen.

Via het maatwerkplan Concordia 2030, samenwerkingen met partners als VDAB, Bouwbaan (Constructiv),… streven we ernaar om de lokale werkgelegenheid verder te ontwikkelen en meer Geraardsbergenaars op een duurzame manier te werk te stellen.

Het terugdringen van de schoolse achterstand van onze kinderen en jongeren is belangrijk om hun tewerkstellingskansen te verhogen. We hebben hierbij speciale aandacht voor kansengroepen. Via duaal leren verhogen we de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Geraardsbergen zal in functie van de economische ontwikkeling ook over de stadsgrenzen heen gaan kijken. Door de vele ondernemersruimten net over de Waalse stadsgrens biedt dit opportuniteiten zowel naar vestigingsmogelijkheden als naar jobcreatie in de regio. Het is noodzakelijk om te zorgen voor optimale woon-werkverbindingen naar deze werkplekken.