Groot plein

 

Spelen op Groot plein

Zat je het laatst in de lagere school en hou je van toffe spelletjes en leuke activiteiten? Dan ben je bij groot plein aan het juiste adres.

In de voormiddag kiezen de kinderen tussen 3 of 4 activiteiten die de animatoren hebben voorbereid. Ze stellen de activiteiten voor met leuke toneeltjes.

In de namiddag kiezen de kinderen tussen een activiteit of vrij spel. Vrij spel wil zeggen dat je spelmateriaal mag kiezen in het winkeltje en met dit materiaal mag spelen (bv voetballen, basketten, met de blokken spelen, schminken ...).

Tienerwerking

Op het speelplein hebben wij een aparte tienerwerking. Tieners tussen 12 en 15 jaar kiezen zelf of ze naar deze tienerwerking willen. Op maandag brainstormen de tieners met hun animatoren over de activiteiten die ze in de komende week willen doen. Er is een apart lokaal voor de tieners die ze zelf mogen inrichten. Elke week krijgen ze een klein budget waar ze iets leuks mee kunnen doen.

Als tiener mag je je gsm meenemen naar het speelplein. Maar deze worden aan het begin van de dag in een doos gestoken. Op het einde van de dag krijgen jullie deze terug. 

Enkele tips voor Groot plein:

  • Schrijf de naam van je kind(eren) in zijn/haar kledij, tas, brooddoos,...
  • Mag jouw kind alleen naar huis? Laat dit dan zeker weten bij inschrijving.
  • De kinderen gaan vaak op verplaatsing spelen (Abdijpark, Plage). Breng je kinderen op tijd naar het speelplein. Je haalt ze het best op na 16u00.
  • Laat eigen speelgoed, gsm en geld thuis. Je hebt het nergens voor nodig. Als deze toch stukgaan op het speelplein is dit op eigen verantwoordelijkheid.
  • Smeer bij mooi weer je kind in met zonnecrème, wij herhalen dit doorheen de dag. Ook een hoedje of pet is aangeraden. 
  • Vergeet bij regenweer geen pull of regenjas.

Inschrijven

*Inschrijvingen voor de paas -zomervakantie komen eind januari online.*

Kom je met ons meespelen? Schrijf je dan zeker in:

https://reservaties.geraardsbergen.be

  • Gaat je kind voor de eerste keer naar het speelplein? Registreer je (ID nodig!), maak een account aan en schrijf je kind in. 
  • Is je kind al naar het speelplein geweest? Log je in en schrijf je kind in. 

Hulp nodig? In de documenten vinden jullie een handleiding om je kind(eren) te registeren en in te schrijven. Lukt het niet? Geen probleem! Kom dan zeker even langs in de Spiraal.

page-theme-list-overview-title