Hulp bij onderzoeken/opzoekingen

Als gevolg van corona is er momenteel geen archiefwerking voor het publiek. Als u vragen hebt, kan u steeds telefonisch of per mail contact opnemen met de archiefbeheerder.

De stad heeft een archiefbeheerder die instaat voor de uitbouw van de archiefdienst. Omdat het stadsarchief nog niet over een lees- of studiezaal beschikt, is de mogelijkheid tot inzage van documenten dus beperkt. De archiefbeheerder kan voor u opzoekingen doen. Mocht u toch specifieke documenten willen inkijken dan kan dit enkel op afspraak. In geen geval kunnen archiefstukken aan particulieren in bruikleen gegeven worden.

U wil een stamboom maken maar u weet niet hoe? U vraagt zich af of het stadsarchief beschikt over stukken die u kunnen verder helpen met uw historisch project?

De archiefbeheerder staat altijd klaar om u te helpen en te begeleiden. Op welke manier u ons ook contacteert, u kan van ons steeds de correcte informatie omtrent onze diensten verwachten. Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening van goede kwaliteit is en u mag ons daarop dan ook altijd aanspreken.