Inschrijven als animator

Wil je graag animator worden op het speelplein? Schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Inschrijvingsfiches animatoren

Op het speelplein werken wij met 2 verschillende functies vanaf 2024. Zo hebben we de animator(vrijwilliger) en de animator(jobstudent) let goed op de verschillen tussen beiden hieronder.

Onderaan vinden jullie in de bijlage de animatorenfiches voor 2024. Wil je graag als vrijwilliger staan op het speelplein, dan vul je deze fiche in en mail je deze door naar speelplein@geraardsbergen.be Daarna laat je ook je gegevens achter via deze link: https://www.mijnassist.be/.../waiting.../subscribe/volunteer Dit is voldoende voor de animator(vrijwilliger)

Wil je solliciteren als animator (jobstudent). Dan vul je de fiche voor jobstudenten (1 februari) in en volg je vervolgens de aanwervingsprocedure volgens de link die 1 februari online komt. Ook jij vult de link in voor je gegevens. https://www.mijnassist.be/.../waiting.../subscribe/volunteer

Vul deze fiche zo volledig mogelijk in. We starten met je gegevens. Het laatste blad is de verdeling van de paas- en zomervakantie. Duid de weken aan die je zeker kan. Vergeet ook je plein van voorkeur niet op te geven.

De inschrijvingen voor animator(vrijwilliger) op het leukste speelplein van het land, Speelplein Guustje, beginnen eind januari! Ben jij minstens 16 jaar oud of wordt je in 2024 16 jaar en droom je ervan de paas- en zomervakantie door te brengen met een groep enthousiaste kinderen en plezante mensen? Wordt dan animator bij Speelplein Guustje! Om animator(jobstudent) te worden moet je minstens 18 jaar zijn of dit jaar 18 worden.
 
Als animator(vrijwilliger) zal je verantwoordelijk zijn voor het bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten en spelletjes voor de kinderen. Daarnaast zal je ook begeleiding geven aan de kinderen tijdens het speelplein. Dit is een geweldige kans om je verantwoordelijkheid, organisatievaardigheden en creativiteit te ontwikkelen, terwijl je ook plezier hebt en nieuwe vrienden maakt. Daarbij krijg je een vrijwilligersvergoeding van €40 per dag of €200 per week
 
Als animator (jobstudent) heb je dezelfde verantwoordelijkheden als een animator (vrijwilliger)
Maar voor deze functie hebben we hogere verwachtingen van jou.
 
Om jobstudent te worden, moet je: Dit jaar minimaal 18 jaar oud worden.
Een animatorcursus hebben gevolgd,
of leiding zijn of geweest zijn in een jeugdbeweging,
of studeren voor een pedagogisch diploma (of deze al hebben) -> hoger onderwijs zoals leerkrachtenopleiding, sociaal werk, orthopedagogie, pedagogie, agogiek, ...),
of aanzienlijke aantoonbare ervaring hebben.
Hier tegenover staat een verloning van ongeveer 500 euro per week
 
Informeer jezelf over de verantwoordelijkheden en vereisten voor de functie van animator op onze website: https://www.geraardsbergen.be/animator-worden
 
Duid de weken aan die je zeker kan. Vergeet ook je plein van voorkeur niet op te geven.
De 3 pleinen zijn zeer verschillend maar alle 3 heel leuk om te doen. Een goede tip: probeer ze zeker alle 3 eens uit! Dan kan je ondervinden welk plein jou het beste ligt.
 
Vul de fiche in en stuur deze via mail naar speelplein@geraardsbergen.be of kom langs op de Jeugddienst. BELANGRIJK!!!: Naast de fiche laat je ook je persoonlijke gegevens achter via deze link. ( https://www.mijnassist.be/.../waiting.../subscribe/volunteer ) Meer info hierrond staat beschreven in de fiche. Word deel van het team van Speelplein Guustje en maak van deze zomer een onvergetelijke ervaring!
 
Je kan altijd eens langskomen in de jeugddienst (zakkaai 29) als je meer info wilt verkrijgen. Telefonisch of mail lukt natuurlijk ook.

Stappen

Animator(vrijwilliger)

  • Eens je papieren binnen zijn, maakt Bjarne een verdeling op. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen zijn keuzes.
  • Als de verdeling is opgemaakt, zet Bjarne deze online op de facebookgroep Animatoren Speelplein Guustje 2024. Deze wordt ook doorgestuurd naar jou.
  • Je kan een verzoek inzenden via Facebook voor de groep Animatoren Speelplein Guustje 2024 en je wordt vervolgens hiervoor toegelaten.
  • Sta je niet op de lijst? Dan word je op de reservelijst gezet. Als er iemand ziek wordt, kan Bjarne jou opbellen om te zien of je kan komen helpen.
  • Bjarne stuurt jou ook een berichtje in het weekend voor het speelplein start!

Animator(jobstudent)

  • Je volgt de aanwervingsprocedure zoals beschreven in deze link
  • Na het indienen van alle gevraagde documenten zal je al dan niet een uitnodiging krijgen om op gesprek te komen.
  • Na het gesprek contacteren wij jou met de bevestiging of jij al dan niet als jobstudent kan werken op ons speelplein